Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: De Sfântul Nicolae, seară magică de colinde la Căminul Cultural din comuna Avram Iancu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ziua când creștinii îl cinstesc pe sfântul ierarh Nicolae, administrația publică din comuna Avram Iancu a decis să ofere tuturor o seară de colinde, cu brad împodobit și lumânări la căminul cultural din localitate, care a fost redeschis cu această ocazie după ce a fost renovat și modernizat cu aproximativ 200.000 lei din bugetul local.

eveniment avram iancu003La ora 16, în sunet de tulnice, panglica tricoloră de inaugurare a fost tăiată de primarul Alexandru Heler, vicepreședintele Consiliului Județean Alba – Florin Roman, administratorul public al județului Alba – Sorin Bumb, consilierul local Virgil Coroiu și Ionel Vesa, sub privirile numeroșilor participanți la eveniment: locuitori ai comunei și moți din zonă, fii ai satului plecați mai departe, invitați și oficialități între care am remarcat membri ASTRA și ai Asociației ”Avram Iancu” în frunte cu președintele Victor Bercea, consilierii județeni Cristian Pașca și Gabriel Cîra-Grigorescu.

După inaugurare, toții cei prezenți au intrat și au umplut sala de spectacole, unde au participat la slujba de sfințire a lăcașului de cultură ce a fost susținută de un sobor de preoți de pe valea Arieșului Mic. Totodată, primarul Heler a făcut publicului o scurtă informare referitoare la lucrările de reabilitare executate la cămin și la festivitățile programate a avea loc: oferirea unor titluri de cetățeni de onoare și diplome de excelență pentru câțiva locuitori ai comunei, precum și spectacolul ”Colinde de Moș Nicolae”.

Astfel, în urma unor hotărâri adoptate de Consiliul Local Avram Iancu în luna noiembrie, primarul Alexandru Heler, viceprimarul Cristian Cristea și consilierul local Virgil Coroiu au acordat cu această ocazie titlul de cetățeni de onoare pentru 4 veterani de război, un deținut politic și o diplomă acordată post-mortem unei persoane pentru întreaga activitate culturală, toți aceștia primind și suma de 500 lei prin amabilitatea unor sponsori locali. Pe lângă aceste titluri, au mai fost oferite peste 20 de diplome de excelență mai multor personalități care s-au implicat de-a lungul timpului în viața comunității din satul eroului nostru național Avram Iancu, toți cei premiați fiind aplaudați și felicitați de spectatori. Cu această ocazie, vicepreședintele Florin Roman a remarcat că această comună are una dintre cele mai moderne primării și cămine culturale, spre deosebire de orașele Câmpeni și Abrud care la ora actuală nu dețin case de cultură unde să poată fi prezentate spectacole de colinde.

După această festivitate, a urmat un lung spectacol de colinde susținut de un cor mixt din Abrud coordonat de Mirela Danciu, de soliștii Roxana Reche, Floricica Moga, Cătălin Hașa, Dorina Narița, Maria Filomon și profesoara Leontina Farcaș, acompaniați de Ansamblul Folcloric al Județului Alba din cadrul Centrului de Cultură ”Augustin Bena”, un recital al interpretului de muzică ușoară Gheorghe Berghian-alias Gino, o scurtă reprezentație a Amaliei Cîra – o fetiță din localitate, iar finalul a revenit părintelui Cristian Pomohaci care, prin cântecele sale, a mângâiat până la lacrimi majoritatea sufletelor spectatorilor.

Pentru realizarea acestui eveniment mult-așteptat de localnici, Primăria și Consiliul Local Avram Iancu a beneficiat de sprijinul Consiliului Județean Alba și Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, directorul Daniela Floroian fiind un moderator profesionist al spectacolului de colinde din cadrul evenimentului. (Z.U.)

Ovidiu Culda

[nggallery id=1384]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea