Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: De Sânziene, inimile cugirenilor au bătut româneşte

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua Universala a IEI la Cugir005Într-o paradă inedită a portului popular românesc, câteva zeci de cugirence, tinere sau mai puţin tinere, au străbătut traseul Casa de Cultură- Bulevardul Alexandru Sahia purtând cea mai frumoasă bluză aparţinând bunicii, mamei sau lor, cu prilejul „Zilei Universale a Iei”.

 Pe tot parcursul drumului le-au fost alături formaţiile Casei de Cultură, Taraful, Grupul folcloric ,,Mlădiţe Cugirene’’, Trupa de teatru, Cercul de canto, pian şi chitară, reprezentanţi ai Casei de Cultură în frunte cu directoarea instituţiei, prof. Rodica Florea. Participanţii s-au oprit în faţa Bisericii ,,Adormirea Micii Domnului’’, unde grupul ,,Mlădiţe cugirene’’ a prezentat un atractiv concert de chitară.

 ,,Ne-am gândit ca pe 24 iunie, de Sânziene, să aniversăm Ziua Internaţională a Iei arătând cu mândrie acest veşmânt milenar, purtat de-a lungul istoriei de români, ca un simbol al spiritului autohton. Ia este pentru mine o stare de mare bucurie, o legătură şi un legământ, un simbol al românilor de pretutindeni, o bluză pe care personal o port cu demnitate şi mândrie ori de câte ori am ocazia’’, ne-a mărturisit directoarea Casei de Cultură dna prof.Rodica Florea.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=2005]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer de 35 de ani din Mogoș, suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor Un șofer de 35 de ani din Mogoș este suspectat de faptul că s-ar fi urcat la volan sub drogurilor. Citește și: FOTO Elevii Liceului Teoretic Teiuș, de vorbă cu doi deținuți din Penitenciarul Aiud, despre prevenirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea