Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO de colecție: Imagini cu Târgul de Fete de la Găina prezentate într-un periodic din 1914

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

targ01E vestit în toată țara Târgul dela Găina, în creerii Munților Apuseni, unde se adună odată-n an, vara, tot ce au Moții mai frumos: flăcăi și fete, bărbați și femei și bătrâni, – și cât cumpără, cât își petrec, căci târgul e împreunat și cu petrecere în grupe acolo și acolo”, astfel era descrisă, într-un periodic din Transilvania, într-o ediție de la începutul anului 1914, vechea și vestita sărbătoare care adună și azi mii de participanți pe Muntele Găina din județul Alba.

Ziarul a dedicat întreaga ediție din acea zi publicării, din loc în loc în paginile sale, unor imagini de la sărbătoarea moților despre care explică: ”I se și zice mai mult târgul de fete dela Găina, căci se leagă aici multe dragosti, ce se sfârșesc cu căsătorie. Târgul se ține pe un loc foarte frumos, în vârf de munte, romantic, – de aceea și aleargă la el popor foarte mult, tot gătit de sărbătoare”.

Vă prezentăm mai jos imaginile publicate în data de 18 ianuarie 1914:

[nggallery id=1127]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea