Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: De 8 martie, la Livezile, dăscălițele au avut parte de „O sărbătoare de suflet”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Livezile și Biblioteca Comunală Livezile și-au deschis larg porțile, în ziua de 8 martie 2017, în fața tuturor dascălilor de ieri și de azi pentru ai sărbătorii. Intitulată „O sărbătoare de suflet„ acțiunea a avut în program momente artistice prezentate de elevii actuali ai Școlii Gimnaziale Livezile și o expoziție de mărțișoare confecționate de aceștia.

Cu această ocazie au fost organizate momente de evocare a personalității fostelor cadre didactice care au muncit pentru a „deschide mințile” copiilor comunei și a le îndruma pașii spre viitor. Dat fiind faptul că în majoritatea lor cadrele de la școala din comună au fost femei, acţiunea a fost și un omagiu adus femeii dascăl și mamă.

La sărbătoarea organizată de primăria și biblioteca livezeană a participat cea mai vârstnică învățătoare, doamna Maria Vesa, fosta învățătoarea a actualului primar Horațiu Han.

„Am dorit să ne manifestăm aprecierea pentru femeile dascăl cărora le datoram primii pași în viața reală , celor care au contribuit cu sufletul și mintea în educaţia noastră, ne-au învățat să învăţăm și ne-au marcat caracterul, celor care, pentru nunii, de multe ori au fost părinți în locul părinților. Le mulțumim tuturor și le purtăm cu noi în minte și în suflet mult respect!” ne-a declarat referitor la această acțiune domnul Horațiu Han, primarul comunei Livezile.

„Să ții în palmă sufletul unui copil este un privilegiu, să fii important în viața unui copil este un dar divin. Dumnezeu le-a înzestrat pe aceste femei cu acest dar. În calitate de dascăli, de ieri și de azi, aceste femei sunt modele puternice, demne de urmat, atât pentru elevi cât și pentru cei care nu le-au fost elevi!”, a mai spus primarul Horațiu Han.

De 8 Martie cele aproape 20 de femei dascăl au avut o zi plină de feminitate, zâmbete și căldură sufletească, bucurându-se de ceea ce le-am oferit administraţia locală în colaborare cu biblioteca comunală și elevii Școlii Gimnaziale  Livezile care s-au străduit și le-au cântat cântece și l-au recitat poezii dedicate ,,Zilei de 8 martie – Ziua Femeii”acestor vrednice foste sau actuale dăscălițe.

Dorel Lazăr


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea