FOTO: Cursanţii Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, din nou la înălţime
În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Grupul „Primavera” al clasei de canto muzică ușoară, coordonat de prof. Marinela Popa, a fost din nou la înălţime. Membrii grupului au participat la Festivalul Internaţional pentru coruri şi grupuri vocale „Mugurii”, ce a avut loc sâmbătă, 10 noiembrie, la Sf. Gheorghe, unde au avut un repertoriu de excepţie, cu melodii din muzica corală românească. Aceştia au fost aplaudaţi la scenă deschisă și au primit felicitări atât din partea publicului spectator cât și din partea participanților, dar și a organizatorilor de la Școala Populară de Arte și Meserii din Sf. Gheorghe.
Festivalul s-a desfășurat pe scena Muzeului Național din Sf. Gheorghe, unde și-au demonstrat calitățile interpretative patru formații și grupuri vocale alcătuite din cursanți de la: Școala Populară de Arte și Meserii -Sf. Gheorghe, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc și Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, cu grupul „Primavera”, care a interpretat piesele: ,,Doruleț dorulețule”- melodie populară, „Limba Românească”- G. Sion melodie veche, „Revedere”- D. G. Kiriac, pe versuri de M. Eminescu și ,,Lioara”- C. Râpă. Componența grupului Primavera este: Diana Selegean, Andreea Ardeleanu, Diana Vâtcă, Laura Todică, Ioana Medrea, Andreea Cristea, Andreea Stănuț și Denisa Popa. Activitatea grupului nu se încheie aici deoarece în următoarea perioadă pregătesc un repertoriu de colinde și cântece de Crăciun.
Îi felicităm şi noi pe membrii grupului pentru rezultatele frumoase obţinute până acum şi le urăm mult succes în continuare!
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Societate
Tradiții și superstiții de Ignat, ziua în care sunt sacrificați porcii. Cum vor fi pedepsiți cei care muncesc în această zi
În tradiția creștină românească, tăiatul porcului are o dată bine stabilită. Această zi este denumită Ignat, deoarece în calendarul creștin-ortodox, ziua coincide cu Sfântul Ignatie Teoforul Despre Sfântul Ignatie Teoforul prăznuit pe 20 decembrie se ştie că a lăsat Bisericii documente preţioase – scrisorile sale dedicate comunităţilor crestine prin care trecea pe drumul martiriului, care […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 11 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 16 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 4 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri