Rămâi conectat

Societate

FOTO: Cursanţii Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba, din nou la înălţime

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Grupul  „Primavera” al clasei de canto muzică ușoară, coordonat de prof. Marinela Popa, a fost din nou la înălţime. Membrii grupului au participat la Festivalul Internaţional pentru coruri şi grupuri vocale „Mugurii”,  ce a avut loc sâmbătă, 10 noiembrie, la Sf. Gheorghe,  unde au avut un repertoriu de excepţie, cu melodii din muzica corală românească. Aceştia au fost aplaudaţi la scenă deschisă  și au primit felicitări atât din partea publicului spectator cât și din partea participanților, dar și a organizatorilor de la Școala Populară de Arte și Meserii din Sf. Gheorghe.

Festivalul s-a desfășurat pe scena Muzeului Național din Sf. Gheorghe, unde și-au demonstrat calitățile interpretative patru formații și grupuri vocale alcătuite din cursanți de la: Școala Populară de Arte și Meserii -Sf. Gheorghe, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc și Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, cu grupul „Primavera”, care a interpretat piesele: ,,Doruleț dorulețule”- melodie populară, „Limba Românească”- G. Sion melodie veche, „Revedere”- D. G. Kiriac, pe versuri de M. Eminescu și ,,Lioara”- C. Râpă. Componența grupului Primavera este: Diana Selegean, Andreea Ardeleanu, Diana Vâtcă, Laura Todică, Ioana Medrea, Andreea Cristea, Andreea Stănuț și Denisa Popa. Activitatea grupului nu se încheie aici deoarece în următoarea perioadă pregătesc un repertoriu de colinde și cântece de Crăciun.

 Îi felicităm şi noi pe membrii grupului pentru rezultatele frumoase obţinute până acum şi le urăm mult succes în continuare!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea