Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO. Cum va arăta parcarea cu 3 etaje și acoperiș cu terasă înverzită din spatele magazinului ”Unirea”

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Viceprimarului cu atribuții de primar, Paul Voicu, a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă despre proiectul parcării supraetajate din spatele magazinului Unirea, care va dispune de aproximativ 150-170 de locuri de parcare.

Primăria Alba Iulia a demarat deja etapa premergătoare de informare și consultare a publicului privind intenția de elaborare a unui Proiect de Hotărâre privind întocmirea PLAN URBANISTIC DETALIU ”CONSTRUIRE IMOBIL PARCAJ COLECTIV ȘI AMENAJARE ACCESE” ALBA IULIA, ALEEA DIN CALEA MOȚILOR, ZONA MAGAZIN ”UNIREA”.

Zona propusă pentru REGLEMENTAREA FUNCȚIONALĂ, este situat în intravilan, aleea din strada Calea Moților, pe un teren aflat în proprietatea Municipiului Alba Iulia, afectat parțial de construcții existente (garaje auto) pentru care se propune desființarea.

Situația actuală prezintă un teren parțial liber de construcții, constând în alei de circulație (auto, pietonale, parcaje) și spații verzi (pentru care se propune scoaterea din Registrul Zonelor verzi), precum și un teren ocupat de anumite construcții ușoare, ușor demontabile (garaje auto), teren pentru care la momentul actual există contracte de concesiune încheiate cu diverse persoane fizice și/sau juridice. În cazul acestor construcții se propune desființarea și încheierea contractelor de concesiune (acestea urmând să expire în perioada apropiată).

De asemenea, zona fiind predominant ocupată de locuințe colective, rezultă necesitatea realizării unui număr suplimentar de locuri de parcare cu respectarea reglementărilor în vigoare, în situația actuală existând un număr insuficient de locuri de parcare, raportat la numărul de apartamente existente în zonă, la care se adaugă vecinătatea cu Zona Centrală a mun. Alba Iulia (intens circulată) și cu artera principală de legatură (str. Tudor Vladimirescu) înspre/dinspre Sebeș și Cluj Napoca, dominată de spații comerciale și servicii.

Dată fiind situația actuală, în scopul refuncționalizării zonei se conturează necesitatea imediată pentru studierea posibilității suplimentării numărului de locuri de parcare și amenajarea specifică a acceselor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI la STAT 2024: Posturi vacante în instituții din Alba, la data de 19 MAI 2024. Calendarul examenelor și condițiile de înscriere la CONCURS Mai multe instituţii publice din Alba anunță posturi vacante la data de 19 MAI 2024 și organizează concursuri în următoarea perioadă. Pentru ocuparea posturilor, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea