Rămâi conectat

Ştirea zilei

Foto| Cum arată camerele de cămin ale UAB, înainte de noul an universitar. ,,Motorul tineretului” din Alba Iulia se pregătește să își cazeze din nou studenții

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul an universitar se aproprie de începerea sa din ce în ce mai rapid, iar numeroși studenți ai universității din inima Cetății Vauban, care provin din diferite colțuri ale țării și nu numai, se întreabă cum vor arăta mult doritele cămine puse la dispoziție de Universitatea ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia, pentru a-și putea trăi confortabil viața în orașul nostru micuț și iubit.

Astfel, întrebat de ziarulunirea.ro cum sunt pregătite căminele pentru a primi studenții ce vor reveni cât de curând la studii la multitudinea de facultăți pe care UAB le oferă, Daniel Breaz, Rectorul Universității, a declarat: ,,Legat de căminele studențești, toate căminele universității sunt pregătite în acest moment pentru a primi studenții. Vom avea, bineînțeles, ierarhizarea studenților în funcție de medii, de criteriile de accedere și de ocuparea locurilor în cămine. Începând din toamnă, cazările vor începe în jurul datei de 25 septembrie.

Vom discuta și cu cei de la DSP, pentru că este nevoie de un aviz  al acestei direcții, vom face testele covid, vom cere teste covid pentru cei care nu le vom face noi aici, să vină cu testul covid și vom încerca ca atunci când vor fi cazați studenții în cămine, să beneficieze de cele mai sigure condiții, astfel încât să evităm a creea niște focare de pandemie în cămine, sau de infecție pentru ceilalți care vin, pentru că vor veni din mai multe zone ale țării și încercăm să ținem totul sub control, cât se poate de bine și sunt convins că prin măsurile pe care le vom aplica, nu vom avea surprize.

Aceleași condiții, din mers, le-am pus în aplicare, în semestrul 2 și am dovedit eficiență din acest punct de vedere, nu am avut nici un caz de Covid, nici în Universitate, nici printre studenții care au fost cazați în căminele Universității.”

Căminul 3 al Universității ,,1 Decembrie 1918 Alba Iulia este un exemplu de urmat pentru celălalte spații de cazare pentru studenții din țară, atât din punct de vedere al confortului și a curățeniei, cât și a locației convenabile, situat la doar câteva minute de mers distanță de instituția de învățământ.

[nggallery id=8001]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea