Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Cugirul a intrat pe harta S.M.U.R.D. a județului Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru creșterea capacității de intervenție în situații medicale de urgență în județul Alba, orașul Cugir a intrat pe harta S.M.U.R.D.  Astăzi, 10 septembrie, a fost inaugurat printr-un ceremonial militar, punctul de lucru din localitate, unde funcționează al 7-lea echipaj de prim ajutor din județ.

SMURD - Cugir30Punctul de lucru este dotat cu o ambulanță S.M.U.R.D.-tip B2, cu echipaj medical de prim ajutor, 3 paramedici pregătiți în Centrul de pregătire regională, urmând să deservească zona Gărzii de intervenție Sebeș (pe o rază de aproximativ 30 de kilometrii), precum și detașamentul de pompieri Alba Iulia. În parcarea hotelului Drăgana din Cugir a avut loc începând cu ora 10.00, simularea unui accident de circulație între două autoturisme de unde au rezultat trei victime.

În acțiunea de intervenție au fost angajate: o autospecială de stingere aparținând S.V.S.U. Cugir, forțele de intervenție pentru situații de urgență formate dintr-o autospecială complexă de intervenție de stingere, prim ajutor și descarcerare, o ambulanță S.M.U.R.D.- T.I.M. ( terapie intensivă mobilă), o ambulanță de intervenție –  tip B2.

Pe lângă exercițiul organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba s-a prezentat și o expoziție cu mașini și utilaje folosite de personalul care acționează în situații de urgență. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, locotenent colonel Florin Zecheru,  Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență pune la dispoziția punctului de lucru Cugir: ambulanța S.M.U.R.D.- tip B2, echipajul format din 12 paramedici, echipamentul de specialitate. Orașul Cugir asigură priza de alimentare continuă cu energie electrică a ambulanței SMURD, cele două camere necesare personalului de serviciu, cu mobilierul aferent, precum și cheltuielile care se impun cu funcționarea locației(utilitățile).

La evenimentul inaugural au luat parte: prefectul de Alba, Gheorghe Feneșer, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, comandatul I.P.J. Alba-chestorul principal de poliție, Ioan Nicolae Căbulea, colonel Felician Itu – șeful Inspectoratului de Jandarmi Alba, primarul și viceprimarul Cugirului, Adrian Teban, respectiv Horia Rotche, doctor Aurel Crișan (U.P.U. Alba), colonel Dorel Sofica- inspector șef al I.S.U. Alba, colonel Cornel Oprișa- prim adj. al șefului I.S.U. Alba, colonel Felix Pintea- adjunctul inspectorului șef al I.S.U.  Alba ( șeful inspecției de prevenire situații de urgență). Au mai fost prezenți: consilieri locali din Cugir, manageri ai unor unități economice din oraș. (C.P.)

[nggallery id=968]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea