Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Cugireanca Andrada Lădaru, pasionată de Ciobănescul German

Ziarul Unirea

Publicat

în

caini8Tânăra cugireancă Andrada Lădaru s-a alăturat în urmă cu doi ani de zile Canisei ”Von Broos” din Orăştie, locaţie înfiinţată în 2008 de către Gheorghe Bercea, cunoscut în zonă pentru pasiunea sa în creşterea şi selecţionarea atentă a Ciobănescului German. De aici şi-a achiziţionat două exemplare din respectiva rasă cu care a participat şi participă la diverse expoziţii şi concursuri.

De-a lungul timpului canisa şi-a propus să obţină exemplare cu un aspect anatomic deosebit şi un temperament puternic, pentru a putea face faţă tuturor tipurilor de competiţii canine: de la expoziţiile naţionale şi internaţionale de frumuseţe, până la probele şi examenele dificile de muncă.

Pentru a avea toate aceste calităţi, canisa din Orăştie a reuşit să importe din afara ţării mai multe exemplare canine speciale. Valoarea fiecărui câine este dată de geneticul sau, de rezultatele obţinute la expoziţii şi cel mai important lucru, valoarea sa de reproducţie. De aceea recomand celor care vor să achiziţioneze câini de rasă să se adreseze direct crescătorilor şi nu celor din pet shop-uri, întrucât nu sunt câini de rasă pură ci câini deseori cu probleme”, ne-a spus d-șoara Andrada Lădaru.

În mai puţin de doi ani, canisa ”Von Broos” a avut rezultate foarte bune cele mai semnificative reprezentând de două ori locul I, la Expoziţia Naţională de la Alba Iulia şi de tot atâtea ori la Expoziţia naţională de la Arad, cu femelele canine, Yinga şi Ive del Frutteto. Locul I a mai fost obţinut tot de două ori şi la expoziţia Internaţională de la Arad.

Din palmaresul acestor frumoase şi delicate patrupede mai putem aminti rezultatele de la Timişoara, Cluj-Napoca şi din Ungaria, unde câinii au ocupat locuri între I şi IX.

Cele mai recente rezultate datează din luna mai şi s-au înregistrat la expoziţia naţională şi internaţională de la Sibiu unde s-a participat cu 4 câini, obţinând în final 4 locuri I şi 3 locuri II. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU în Șard, la un utilaj agricol: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-masa la Șard, la un utilaj agricol. Intervin pompierii din Alba Iulia, cu trei autospeciale. Citește și: UPDATE FOTO ACCIDENT rutier pe autostrada A10, km 50: Două mașini s-au ciocnit pe sensul Aiud-Turda   Detasamentul de pompieri Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea