Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO Cugir: Activitate de informare – Prevenirea delicvenței juvenile, traficului de persoane și a consumului de droguri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

cugir08Peste 100 de persoane, copii dar și adulți au participat joi, 18 februarie la sediul ,,Baia socială” din Cugir la o activitate de informare având ca temă: ,,Prevenirea delicvenţei juvenile, traficului de persoane şi prevenirea consumului de droguri”. Evenimentul a fost organizat la solicitarea reprezentanţilor Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Cugir, în cadrul comunității locale de romi ca urmare a situației alarmante generată de creșterea numărului de persoane tinere consumatoare de droguri.

Au răspuns invitației: Iuliana Leah – reprezentanta Agenție Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centru Regional Alba, Carmen Geogean –Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, Claudiu Dușa – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, Constantin Tică – Agenția Națională pentru Romi, Mircea Mizgai – agent șef principal de poliție – Compartimentul Ordine Publică.

A fost o analiză interactivă prezentând o situație destul de delicată care, după cum a rezultat din dezbateri, necesită atenția cuvenită din partea școlii, a autorităților locale, dar în mod special, a părinților acelor tineri cu astfel de practici.

Cei prezenți la eveniment au primit informații legate de problematica traficului de persoane, au fost prezentate aspecte legislative, etapele sub care se desfășoară traficul de persoane în scopul exploatării lor prin muncă, cerșetorie, sau exploatare sexuală. Au fost amintiți totodată, pașii de urmat pentru ca tinerii să nu devină victime ale traficanților de persoane. Participanții au privit cu interes această campanie de informare și au solicitat detalii suplimentare, existând astfel un dialog deschis și eficient care a avut menirea de a lămuri aspecte importante asupra acestei teme. O abordare primită cu mare interes s-a referit la pericolul pe care îl reprezintă consumul de droguri, cunoaşterea aspectelor legate de importanţa prevenirii, în raport cu drogurile, creșterea nivelului de sensibilizare și responsabilizare a familiilor în vederea oferirii de modele pozitive copiilor.

Un capitol aparte în cadrul dezbaterii l-a ocupat problema referitoare la delincvenţa juvenilă, drept componentă a criminalităţii, o parte a acesteia demonstrând caracterul sinuos al fenomenului. Acest aspect a fost reliefat şi de faptul că, criminalitatea  în rândul minorilor are multe cauze diferite de cele ale criminalităţii adulţilor, delincvenţa juvenilă fiind un fenomen de devianţă, manifestat prin incapacitatea unor minori şi tineri de a se adapta la normele de conduită din societate, incapacitate datorată unor cauze de ordin bio – psiho – social.

Deşi nu atinge nivelul şi formele grave ale acestui fenomen delincvenţa juvenilă se manifestă şi în Cugir, constituind totuși un motiv de îngrijorare pentru întreaga comunitate. Din partea SPAS Cugir au participat la reuniune, Adriana Crișan și Cristian Roman (care desfășoară activități în comunitatea de romi), precum și alți lucrători din cadrul acestui serviciu.

(C.P.)

[nggallery id=1635]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea