Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – ICIM Arad 86-88 | E criză în toată regula, eșec în ultima secundă, al cincilea la rând!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia a ratat și testul ultimei speranțe, suferind al 5-lea eșec consecutiv în Liga Națională de baschet feminin, în Sala Universității „1 Decembrie 1918”, cu ICIM Arad, scor 86-88 (20-11, 18-28, 21-22, 27-27), contracandidata la intrarea în play-off! Antrenorul Manuel Rodriguez a înregistrat înfrângeri pe linie pe prima scenă în 2018 și formația din Cetatea Marii Uniri va aborda a doua parte a sezonului de pe poziția a 8-a.

Cu o unică victorie din 7 meciuri susținute în luna ianuarie, și aceea obținută în prelungiri, în CEWL, cu Olimpia Brașov, antrenorul spaniol pare să fi scăpat lucrurile de sub control. Cu ICIM Arad, partida a fost una oscilantă și un final dramatic, gazdele egalând cu 5 secunde înainte de final, însă au primit coșul decisiv la ultima fază a meciului.

A fost ultimul joc din cadrul fazei întâi a Ligii Naţionale de baschet feminin, sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, cu ICIM Arad, o partidă cu o miză enormă pentru formaţia din Cetatea Marii Uniri.

Cu cuțitul la os, CSU Alba Iulia a început în trombă întâlnirea, cu un „run” de 7-0, controlând autoritar primul parțial, la finele căruia s-a consemnat cea mai mare diferență pe tabelă 20-11. Tot în acest interval, am asistat la un moment inedit, arbitrul  Andrada Monika Csender întrerupând jocul pentru „poluare fonică” cu… vuvuzele, instrument utilizat de un fan arădean.

Total opusă a fost însă prestația trupei lui Manuel Rodriguez în al doilea sfert, apărând sincopele. Firesc a apărut egalitatea, 26-26 și ICIM Arad a preluat inițiativa, răsturnând scorul, astfel că la pauza mare se afla în avantaj minim 39-38! Echilibrul s-a păstrat până la final, dramatismul s-a menținut, CSU a încercat minunea, dar a capotat la liman

Sfertul trei a început cu un „run” de 8 puncte a studentelor, ce s-au distanțat la 46-39, însă a venit replica „galben-albastrelor” cu un „run” de 9-0, vizitaaorele revenind la conducere. Apoi ambele formații s-a aflat pe rând la timonă, iar la pauză scorul erea strâns 59-61.

Ultimul sfert a fost unul incendiar, cu ICIM începând mai bine și distanțându-se la 77-66. Diferența s-s strâns, iar Morissette a marcat 5 puncte la rând și a reușit egalarea când mai erau 14 secunde (84-84). Hadzovic (fosta echipieră a CSU) a transformat două „libere”, January a restabilit egalitatea când mai erau 5,1 secunde, însă după un time-out, Poole a reușit coșul victoriei! Formaţia albaiuliană este în criză, sub presiune, iar acest rezultat negativ aduce şi mai multă tensiune în tabăra grupării ardelene,.

Au marcat:Tyshara Fleming – 26 de puncte, Jessica January – 25, Ashley Morrissette – 9, Alina Crăciun – 8, Lejla Omerbasic – 6, Ana Radovici – 6,  Marta Fodor – 4, Andreea Fleșer – două; Cristiana Cutaș, Diana Ignat, Tania Agache, Alexandra Bobar. Antrenor Manuel Rodriguez.

[nggallery id=5161]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia

Dan HENEGAR

Publicat

în

George Cozma (CSȘ Blaj) concurează vineri la Campionatul European Under 18 din Slovacia, în calificările probei de 800 metri La finele acestei săptămâni, aiudeanul George Cozma (CSȘ Blaj), recent medaliat cu bronz la Campionatele Balcanice Under 18 de la Maribor (Slovenia), va lua startul la Campionatul European Under 18, în perioada 18-21 iulie, în Slovacia, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea