Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

9 februarie: Sfântul Mucenic Nichifor, prăznuit de creștinii ortodocși

Ziarul Unirea

Publicat

în

9 februarie: Sfântul Mucenic Nichifor, prăznuit de creștinii ortodocși

Creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe date de 9 februarie pe Sfântul Mucenic Nichifor.

Citește și: Când sunt Paștele ortodox și cel catolic în 2024: Vor fi sărbătorite la o diferență de cinci săptămâni

Sfântul Mucenic Nichifor a trăit în secolul III, iar viaţa sa s-a legat, în mare măsură, de cea a preotului creştin Sapriciu.

Conform crestinortodox.ro, cei doi au avut momente în viaţă când nu au mai vrut să-şi vorbească. În cele din urmă, Nichifor a mers la Sapriciu şi a vrut să-şi ceară iertare, dar preotul nici nu a dorit să audă de aşa ceva.

Citește și: Când începe Postul Paștelui 2024: Postul Mare al Paștelui ortodox și catolic este cel mai lung și mai aspru post de peste an

Sursa amintită precizează că, din cauza prigonirii împotriva creştinilor, preotul creştin Sapriciu a primit pedeapsă să i se taie capul. Nichifor a mai făcut o încercare de a-şi cere iertare, dar nici de această dată preotul Sapriciu nu a dorit să-i ofere iertarea.

Ajuns în perspectiva de a-şi pierde viaţa, Sapriciu s-ar fi lepădat de Dumnezeu şi ar fi ales să nu fie ucis, făgăduind că va jertfi zeilor.

Văzând că părintele creştin Sapriciu s-a lepădat de Dumnezeu, Nichifor a ales să se sacrifice în locul acestuia, inclusiv spre mirarea călăilor. Într-un final, Nichifor a fost tăiat de călăi „pentru Hristos, în locul lui Sapriciu”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

2 martie: nașterea „poetului temnițelor”, Radu Gyr, supus la închisoarea din Aiud la un regim deosebit de aspru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Astăzi se împlinesc 119 ani de la nașterea „poetului temnițelor”, Radu Gyr, supus la închisoarea din Aiud la un regim deosebit de aspru În urmă cu 119 ani, la poalele Gruiului din Câmpulung, se năștea Radu Demetrescu, fiul actorului craiovean Coco Demetrescu. Folosindu-se de pseudonimul literar Gyr, poetul și-a petrecut o bună parte din viață […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea