Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare, la baschet feminin 63-78 *Sătmărencele rămân coşmarul lui Bilek

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, în sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, într-o întâlnire contând pentru etapa a 4-a a Ligii Naţionale de baschet feminin, CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare 63-78 (16-16, 18-24, 11-19, 18-19). De aproape doi ani, formaţia din Cetatea Marii Uniri nu a mai pierdut două jocuri la rând, eşecul venind după un altul la Târgovişte! Şi dacă lângă Turnul Chindiei, Alba a respirat până în ultimele secvenţe, acum s-a prăbuşit după primul sfert!

*A doua înfrângere la rând

Considerată o pretendentă la titlul de campioană, trupa lui Bilek s-a prezentat modest în această confruntare, a doua la rînd considerată dificilă. Coşmarul din sezonul precedent nu a putut fi depăşit, iar Dan Fleşeriu, principalul echipei naţionale şi-a învins iarăşi secundul (Tomas Bilek). Peste 250 de spectatori şi-au legat speranţele de o revanşă, însă Alba n-a putut decât să menţină egalitatea în primul sfert (16-16). Următoarele 10 minute au aparţinut vizitatoarelor, care au luat avans, conducând la un moment dat cu 8 puncte (34-26), la „pauza mare” fiind 40-34 în favoarea sătmărencelor.

*Dezamăgirea jocului modest

Alba nu s-a regăsit şi a rămas datoare, prestaţia fiind departe de aşteptări, câteva dintre „piesele grele” dând rateuri, lucru îngrijorător, ţinând cont de importanţa disputei. Nici în partea a doua a jocului situaţia nu s-a îmbunătăţit, studentele au încercat, dar n-au izbutit să reducă ecartul, ratându-se nepermis. Nimic nu a mers pentru formaţia locală, în sfertul al treilea diferenţa ajungând la un moment dat la 13 puncte (54-41), 14 (57-43), sau chiar 16 (61-45). Chiar dacă galeria locală „Gruppo Arnsberg” a contestat în repetate rânduri deciziile arbitrilor (din acest motiv, la un pas de a fi evacuată pentru scandări triviale), meciul s-a pierdut din pricina prestaţiei echipei gazdă, care a dezamăgit, în primul rând ca şi joc, rezultatul fiind o consecinţă firească.

Pentru gazde au înscris Amanda Thompson – 21 puncte, Becca Tobin – 15, Tereza Brantlova – 14, Jovana Vukoje – 5, Katya Abramzon – 3, Alexandra Uiuiu – 3, Zenta Melnika – 2.

*Luni alt test dificil la Arad, dar speranţe…

Elevele lui Tomas Bilek mai au un hop de trecut, luni, 15 octombrie, deplasare la ICIM Arad (meciul va începe la ora 18.30). „Programul a fost foarte dificil pentru noi, am resimţit oboseala, am încercat, dar n-am reuşit să ţinem ritmul. Am făcut multe greşeli, care au contat. Căutăm să câştigăm la Arad, ca în fiecare joc„, a apreciat antrenorul Tomas Bilek.

*Daniel Breaz: „N-am jucat foarte bine, dar nu există tensiuni”

Daniel Breaz, rectorul universităţii albaiuliene şi-a expus punctul de vedere la finele confruntării pierdute de echipa universitară. „Când întâlneşti o echipă foarte bună, nici parametrii tăi nu pot fi excelenţi. N-am jucat foarte bine, dar avem încredere că formaţia noastră îşi va reveni„, a spus Breaz. „Nu pot să fac o comparaţie cu echipa noastră de anul trecut, pentru că în acest sezon toate combatantele s-au întărit. Nu înseamnă că am ratat obiectivul, dacă avem două înfrângeri. Nu există nicio tensiune în staff-ul administrativ şi tehnic”, a încheiat Breaz, ce rămâne optimist, în ciuda prestaţiei dezamăgitoare.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea