Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – CS Ocna Mureș 4-1 (1-1) | Victorie categorică pentru CSU în derby-ul județean de pe ”Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Al doilea derby “de Alba” din weekend, în etapa a 5-a a play-out-ului Seriei 9 din Liga 3, s-a disputat, sâmbătă, pe “Cetate” între CS Universitatea Alba Iulia (locul 5, 28 de puncte) și CS Ocna Mureș (poziția a 9-a, cu 10 “lungimi” în spate).

Gazdele, CS Universitatea Alba Iulia s-au impus  cu  4-1  (1-1), menținându-se pe primul loc în play-out, după cel mai clar succes stagional (o dublă a reușit Vasinc, golgheterul primăverii, cu 6 reușite, fostul echipier al ocnamureșenilor).  Pentru  ”Soda Dragă”  evitarea  retrogradării  va  fi  de-acum  și  mai  dificilă.

Conjudețenele s-au înfruntat prima dată în 2023, după ce în toamna trecută au remizat alb (în septembrie), iar universitarii s-au impus în orașul salin (3-2, în noiembrie).

*0-1, min. 32: POTRA înscrie cu o frumoasă lovitură de cap, după o corner executat de Giurgiu

*1-1, min. 45: VASINC îl invinge din interiorul careului pe portarul R. Stângă

*2-1, min. 68: GYLIEN trimite în stânga portarului din interiorul careului

3-1, min. 70: BOLOJAN înscrie ca în curtea școlii după o fază-șnur a gazdelor

4-1, min. 84: VASINC face „dubla”

Circa 250 de spectatori au asistat la meci.

Dominare a gazdelor în primele 10 minute, portarul R. Stângă fiind pus la încercare în câteva rânduri. Prima replică a oaspeților a venit în minutul 13, printr-o lovitură liberă executată de Giurgiu, portarul Fl. Șerban reținând fără probleme. În minutul 19, Vasinc a șutat cu sete, mingea lovind stâlpul din dreapta portarului echipei din Ocna Mureș. În replică, șut bun Căt. Creț (23), mingea fiind deturnată în corner de devensiva universitară. Bine poziționat în careul mic la un corner executat de Bucurică, R. Popa (27) nu a izbutit să direcționeze mingea pe cadrul porții adverse.

Minutul 32 a adus deblocarea tabelei, după o superbă lovitură de ca a lui Potra: 0-1. Un minut mai târziu, în replică, Vasinc a ratat de puțin vinclul porții ocnamureșene cu un șut la fel de frumos.

*Bucurică a ratat un penalty, Giurgiu a fost eliminat!

În minutul 40 Bucurică a ratat o lovitură de la 11 metri (R. Stângă a respins șutul trimis în dreapta sa), dictată pentru un fault al lui R. Burcea asupra lui Frențiu.

Nu a mai ratat, însă ținta, din interiorul careului, Vasinc, în ultimele secvențe ale primul mitan: 1-1.

Repriza a doua a debutat cu o reluare spectaculoasă în transversală de la mare distanță a lui Căt. Creț (52). În replică, un șut bun al lui Petresc, puțin pe lîngă (62). După un corner, Cimpoeșu a reluat aproape de țintă (67).

CSU a trecut în avantaj un minut mai târziu, Gilyen fiind omul potrivit la locul potrivit în careul oaspeților: 2-1 În minutul 71 Bolojan a mărit avantajul gazdelor, fructificînd din poziție extrem de favorabilă pasa lui Vasinc, pătruns în careu pe flancul drept: 3-1. Oaspeții au mai primit o lovitură 2 minute mai târziu, „căpitanul” Giurgiu fiind eliminat pentru cumul de cartonașe galbene.

Vasinc a stabilit rezultatul final, 4-1, în minutul 84, cu o execuție din interiorul careului.

”Astăzi am făcut un joc reușit. Păcat că prima repriză, în care am avut ocazii foarte clare de a marca și 11 metri, s-a încheiat 1-1. După pauză băieții au înțeles că trebuie să menținem ritmul și chiar să-l ridicăm și s-a văzut, într-adevăr, și în teren și pe tabela de marcaj”, a declarat antrenorul principal al învingătorilor, Mihai Manea.

“La cald”, antrenorul oaspeților, Dan Roman, a acuzat arbitrajul, fiind de părere că echipa sa trebuia să primească un penalty la scorul de 1-1, pentru un fault asupra lui D. Ghiță, și că golul al doilea al gazdelor ar fi fost premers de o preluare cu mâna. „Ar trebui să întrebăm arbitrii ce părere au după acest rezultat final. Am avut penalty la 1-1 clar ca lumina zilei, ne-au defavorizat evident. Apoi la golul de 2-1 gazdele au luat mingea cu mâna și au băgat-o în poartă. După aceea am primit și roșu. Mi se pare că arbitrii nu sunt deloc pregătiți pentru a fi în teren; de multe ori ajungem să suferim din pricina asta, unii să ne pierdem, poate, postul de antrenor, alții să retrogradeze, și așa mai departe. Cu toate acestea nu renunțăm la luptă. Sperăm să obținem 15 puncte în ultimele meciuri și să ne salvăm de la retrogradare!”, a declarat Dan Roman.

CSU: Fl. Șerban – Cunțan, Ionică, R. Popa, Bucurică/ cpt (88 Adjani) – Gilyen (88, M. Toma), Al. Petresc (85, Paleoca), Kilyen, Frențiu (74, Herci) – Bolojan, Vasinc (85, Bodea); pe bancă Spînu – Albu, D. Trifu, Kis. Antrenor Mihai Manea.

CS Ocna Mureș: R. Stângă – B. Burcea (81 Ad. Coman), Cimpoeșu (85 Haiduc), Potra, Mic (81 Guț) – Giurgiu/ cpt., Roman– Căt. Creț (85 R. Pop), Goronea, R. Burcea – D. Ghiță (81 Bucșa); pe bancă Al Țăranu. Antrenor Dan Roman.

Arbitri A. Răcoare (Curtea de Argeș), Ad. Drăgan, D. Brândușesc (ambii Sibiu) Observatori B. Lie (Făgăraș), L. Szanto (Tg. Mureș)

Lucian DĂRĂMUȘ

Sursa foto: CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea