Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Crucea Roșie Română în pandemia COVID-19: Pachete cu alimente de bază și igienico-sanitare și campanie națională de informare și prevenție CORONAVIRUS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Crucea Roșie Română, organizația umanitară cu expertiză în prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor și intervenția în situație de dezastre este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre la amenințarea cu noul coronavirus COVID-19.

Astfel, în funcție de solicitările și nevoile locale, Crucea Roșie Română asistă persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare cu produse alimentare de bază și pachete igienice, conform normelor și standardelor organizatiei în situații de urgență. Un pachet cu alimente de bază cântărește 12 kg, are valoarea de 90 de lei și asigura necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni.  Pachetul cu produse de igienă are valoarea de 60 de lei și conține atât produse de igienă personală cât și produse pentru igienizarea locuințelor.

Pentru persoanele aflate în spații de carantina, Crucea Roșie Română pune la dispoziția personalului calificat al autorităților locale materiale de primă necesitate dislocate din depozitele pentru situații de urgență ale organizației: alimente greu perisabile, apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curățenie, materiale de informare etc.

Printr-un memorandum semnat cu Guvernul Românei, Crucea Roșie Română desfășoară o campanie națională de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus.  Numărul mare de voluntari și structura teritorială a Crucii Roșii Române permit accesul și desfășurarea campaniei prin distribuirea de materiale de informare la nivel național, atât în mediul urban cât și în rural. Până acum voluntarii Crucii Roșii Române au distribuit 10 000 de afișe și   150 000 de broșuri în instituții publice, spații cu aglomerări de persoane, puncte de frontieră etc. Campania de informare continuă în mediul online.

În acord cu misiunea și mandatul său, Crucea Roșie Română  a făcut demersuri către donatori și parteneri, pentru a facilita accesul la produse de igienă unui număr cât mai mare de persoane sau instituții în nevoie.

Mai multe companii naționale s-au alăturat campaniei  Crucii Roșii Române cu fonduri substanțiale în vederea achiziției de materiale de strictă necesitate cum ar fi măști sanitare de unică folosință, mănuși, ochelari de protecție, dezinfectanți precum  și aparatură medicală.  Mulțumim donatorilor: ROMGAZ, Societatea CONPET, Societatea OIL TERMINAL SA, Societatea Nationala NUCLEARELECTRICA SA, Societatea de Producere a Energiei in Hidrocentrale HIDROELECTRICA SA, Electrica Furnizare, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Globalworth Foundation, Unilever, Colgate

Crucea Roșie Română îndeamnă populația să respecte sfaturile medicale ale autorităților competente și face apel la calm și rațiune. Panica generează daune mai grave decât posibilitatea reală de contaminare a virusului, declanșând comportamente care se pot dovedi contraproductive celor din jurul nostru. Recomandăm populației să evite mijloacele de transport în comun aglomerate și, dacă e posibil, să lucreze de acasă.

Pe plan local Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba desfășoară o campanie de informare și conștientizare a populației pentru limitarea răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus, prin distribuirea de pliante și afișe, precum și în mediul on-line.

De asemenea, filiala noastră a predat in cursul zilei de ieri 32 de pachete igienico-sanitare reprezentanților unităților de carantină din județ, in vederea distribuirii acestora către persoanele carantinate, urmând ca în zilele următoare să distribuie mănuși si măști de protecție pentru personalul administrativ din centrele de carantină.

În funcție de evoluția situației, Crucea Roșie Română Filiala Alba va veni în sprijinul persoanelor afectate, conform necesităților acestora și ținând cont de resursele de care dispune organizația.

“Crucea Roșie Română rămâne în continuare în prima linie a asistenței umanitare alături de cei aflați în nevoie. Mulțumesc voluntarilor Crucii Roșii Române care joacă un rol în stoparea răspândirii COVID19 și le transmit să fie în continuare vigilenți și responsabili”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Adrian Ionel Dușa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea