Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Crucea Roșie Filiala Alba a distribuit ajutoare de primă necesitate persoanelor afectate de inundaţii în comunele Şona şi Cetatea de Baltă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Filiala de Crucea Roşie a Judeţului Alba a distribuit ajutoare de primă necesitate persoanelor afectate de inundaţii în comunele Şona şi Cetatea de Balta, azi, 24.06.2020.

În urma inundaţiilor înregistrate în data de 23-24 iunie 2020 în comunele Şona şi Cetatea de Baltă, care au provocat mari pagube materiale, impunându-se evacuarea mai multor persoane, Filiala de Cruce Roşie a Judeţului Alba în colaborare cu autorităţile publice locale au intervenit în comunităţile afectate prin oferirea de ajutoare de primă necesitate şi prin asigurarea de materiale pentru organizarea unui spaţiu de cazare pentru sinistraţi.

Astfel, o echipă alcătuită din 7 voluntari şi angajaţi s-a deplasat în comuna Şona, distribuind 450 l de apă potabilă şi pachete alimentare, unui număr de aproximativ 100 persoane din satul Sânmiclăuş, zona din comună cea mai afectată de ploile abundente; pachetele alimentare au constat în zahăr, făină, ulei, pâine, conserve, dulciuri şi lapte.

Totodată, la căminul cultural din Sânmiclăuş a fost organizat un punct de cazare pentru 29 persoane care sunt sau urmează a fi evacuate, asigurându-se următoarele bunuri de primă necesitate: paturi, lenjerii de pat şi saci de dormit. Spaţiul a fost amenajat corespunzător, adaptat contextului actual, punând la dispoziţia persoanelor sinistrate: măşti, dezinfectanţi de mâini şi de suprafeţe.

Aceeaşi echipă a distribuit pentru 10 persoane din comuna Cetatea de Baltă, alimente, apă, saci de dormit, lenjerii de pat şi pături.

Crucea Roşie îşi îndreaptă în această perioadă atenţia către persoanele afectate de inundaţii, aducând mulţumiri colaboratorilor şi voluntarilor care fac posibilă intervenţia noastră in teren.

DIRECTOR,
Adrian Ionel Duşa


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea