Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Corina Crețu, la Alba Iulia: Vă felicit, domnule primar, pentru modul extraordinar în care ați modernizat și transformat orașul prin fonduri europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu (PSD), l-a felicitat, sâmbătă, pe primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava (PNL), pentru ”modul extraordinar” în care a reușit să modernizeze și să transforme orașul prin intermediul fondurilor europene.

”Alba Iulia și județul Alba au știut să folosească cel mai bine fondurile europene. Vreau să vă felicit, domnule primar, pentru modul extraordinar în ați reușit să modernizați și să transformați orașul prin intermediul fondurilor europene”, a spus, sâmbătă, la Muzeul Principia, Corina Crețu, care a subliniat că, fiind ziarist în anii `90, venea la Alba Iulia de 1 Decembrie, iar acum vede diferența.

Corina Crețu a mai spus, în cadrul întâlnirii cu reprezentanți din administrații locale și județene, că Alba Iulia este de câțiva ani una dintre cele mai active municipalități în ceea ce privește utilizarea fondurilor europene.

”Ceea ce mă bucură e că ați reușit să puneți în valoare această moștenire istorică și culturală a orașului după mai mulți ani în care acest potențial, din păcate, a fost ignorat”, a afirmat Corina Crețu.

Pe parcursul discuțiilor, ea a subliniat că administrația locală a știut să folosească cel mai bine fondurilor europene, să investească în capacitatea administrativă și să-și creeze o echipă de experți în proiecte.

”În municipiul Alba Iulia avem acest proiect fanion legat de Cetate care a dus la foarte mulți turiști și o creștere a fluxului de turiști. Este un județ fruntaș în ceea ce privește absorbția fondurilor europene și pe vechea perioadă de programare și pe actuala perioadă de programare. Au realizat, cred că aici e cheia, o echipă de experți care a știut să realizeze proiecte capabile. Spunea domnul primar că proiectul de modernizare a Cetății Alba Iulia a adus mai mulți bani la bugetul primăriei decât mai multe fabrici la un loc”, a spus Corina Crețu, jurnaliștilor, la finalul întâlnirii.

Comisarul european Corina Crețu a vizitat, apoi, proiectele cu finanțare europeană din Cetatea Alba Carolina și a asistat la schimbul de gardă.

Comisia Europeană propune o creștere de peste 10% a fondurilor pentru România în perioada 2021-2027

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a spus că în propunerea Comisiei pentru perioada 2021-2027 se află o creștere de peste 10% pentru România, față de fondurile de acum.

”Este un moment în care și Guvernul, și autoritățile locale, trebuie să se pregătească în paralel și cu proiecte pentru viitoarea perioadă de programare 2021 – 2027. Știți foarte, Comisia a făcut propunerea pentru viitorul buget, este în analiza Parlamentului European și a Consiliului European ca și colegislatori. Sper ca propunerea Comisiei să rămână așa cum este acum, unde politica de coeziune are per ansamblu 373 de miliarde de euro pentru această perioadă 2021 – 2027. Pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, e portofoliul cu cea mai mare sumă alocată, iar România, alături de Bulgaria și Grecia, au ca propunere în propunerea Comisiei o creștere de peste 10% față de fondurile pe care le avem acum”, a spus Corina Crețu.

Comisarul european a adăugat, apoi, că speră că vom învăța din greșeli, pe care fiecare stat le-a făcut la începutul perioade de guvernare, iar astfel vom valorifica la maximum acești bani.

Corina Crețu nu știe dacă va candida la europarlamentare: Au fost lucruri care m-au pus pe gânduri

Corina Crețu a afirmat că nu știe dacă va mai candida la alegerile europarlamentare din 2019, precizând că au fost mai multe lucruri care au pus-o pe gânduri.

Corina Crețu a spus, după ce un jurnalist a afirmat că Victor Ponta consideră că ar fi un bun prim-ministru, că deocamdată speră să fie ”un foarte bun comisar european”.

”Am spus mai devreme (n.r. la Turda) că nu am luat o decizie în privința alegerilor europarlamentare și sper să ne întâlnim anul viitor. Probabil voi decide ce voi face”, a spus Corina Crețu.

Alt jurnalist a întrebat-o ce a determinat-o să nu ia încă o decizie, iar Corina Crețu a răspuns: ”Nu aș vrea să comentez, au fost mai multe lucruri care m-au pus pe gânduri”. Ea nu a precizat care sunt acestea.

[nggallery id=6125]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea