Ziarul Unirea

FOTO. Corina Crețu, la Alba Iulia: Vă felicit, domnule primar, pentru modul extraordinar în care ați modernizat și transformat orașul prin fonduri europene

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu (PSD), l-a felicitat, sâmbătă, pe primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava (PNL), pentru ”modul extraordinar” în care a reușit să modernizeze și să transforme orașul prin intermediul fondurilor europene.

”Alba Iulia și județul Alba au știut să folosească cel mai bine fondurile europene. Vreau să vă felicit, domnule primar, pentru modul extraordinar în ați reușit să modernizați și să transformați orașul prin intermediul fondurilor europene”, a spus, sâmbătă, la Muzeul Principia, Corina Crețu, care a subliniat că, fiind ziarist în anii `90, venea la Alba Iulia de 1 Decembrie, iar acum vede diferența.

ELIT

Corina Crețu a mai spus, în cadrul întâlnirii cu reprezentanți din administrații locale și județene, că Alba Iulia este de câțiva ani una dintre cele mai active municipalități în ceea ce privește utilizarea fondurilor europene.

”Ceea ce mă bucură e că ați reușit să puneți în valoare această moștenire istorică și culturală a orașului după mai mulți ani în care acest potențial, din păcate, a fost ignorat”, a afirmat Corina Crețu.

Pe parcursul discuțiilor, ea a subliniat că administrația locală a știut să folosească cel mai bine fondurilor europene, să investească în capacitatea administrativă și să-și creeze o echipă de experți în proiecte.

”În municipiul Alba Iulia avem acest proiect fanion legat de Cetate care a dus la foarte mulți turiști și o creștere a fluxului de turiști. Este un județ fruntaș în ceea ce privește absorbția fondurilor europene și pe vechea perioadă de programare și pe actuala perioadă de programare. Au realizat, cred că aici e cheia, o echipă de experți care a știut să realizeze proiecte capabile. Spunea domnul primar că proiectul de modernizare a Cetății Alba Iulia a adus mai mulți bani la bugetul primăriei decât mai multe fabrici la un loc”, a spus Corina Crețu, jurnaliștilor, la finalul întâlnirii.

Comisarul european Corina Crețu a vizitat, apoi, proiectele cu finanțare europeană din Cetatea Alba Carolina și a asistat la schimbul de gardă.

Comisia Europeană propune o creștere de peste 10% a fondurilor pentru România în perioada 2021-2027

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a spus că în propunerea Comisiei pentru perioada 2021-2027 se află o creștere de peste 10% pentru România, față de fondurile de acum.

”Este un moment în care și Guvernul, și autoritățile locale, trebuie să se pregătească în paralel și cu proiecte pentru viitoarea perioadă de programare 2021 – 2027. Știți foarte, Comisia a făcut propunerea pentru viitorul buget, este în analiza Parlamentului European și a Consiliului European ca și colegislatori. Sper ca propunerea Comisiei să rămână așa cum este acum, unde politica de coeziune are per ansamblu 373 de miliarde de euro pentru această perioadă 2021 – 2027. Pentru prima dată în istoria Uniunii Europene, e portofoliul cu cea mai mare sumă alocată, iar România, alături de Bulgaria și Grecia, au ca propunere în propunerea Comisiei o creștere de peste 10% față de fondurile pe care le avem acum”, a spus Corina Crețu.

Comisarul european a adăugat, apoi, că speră că vom învăța din greșeli, pe care fiecare stat le-a făcut la începutul perioade de guvernare, iar astfel vom valorifica la maximum acești bani.

Corina Crețu nu știe dacă va candida la europarlamentare: Au fost lucruri care m-au pus pe gânduri

Corina Crețu a afirmat că nu știe dacă va mai candida la alegerile europarlamentare din 2019, precizând că au fost mai multe lucruri care au pus-o pe gânduri.

Corina Crețu a spus, după ce un jurnalist a afirmat că Victor Ponta consideră că ar fi un bun prim-ministru, că deocamdată speră să fie ”un foarte bun comisar european”.

”Am spus mai devreme (n.r. la Turda) că nu am luat o decizie în privința alegerilor europarlamentare și sper să ne întâlnim anul viitor. Probabil voi decide ce voi face”, a spus Corina Crețu.

Alt jurnalist a întrebat-o ce a determinat-o să nu ia încă o decizie, iar Corina Crețu a răspuns: ”Nu aș vrea să comentez, au fost mai multe lucruri care m-au pus pe gânduri”. Ea nu a precizat care sunt acestea.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Sâmbăta alba din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi

Sâmbăta alba din Săptămâna LUMINATĂ. Credincioşii merg la biserică cu un ou roşu pentru a se împărtăşi Potrivit credinţei populare,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Comuna Stremț în scenariul ROȘU, Ocna Mureș, Cetatea de Baltă și Sântimbru în scenariul GALBEN. Măsuri pentru următoarele 14 zile stabilite de CJSU Alba

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a dispus menținerea în scenariul roșu a localității Stremț și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 Comentarii

ciclop 15 septembrie 2018 at 20:23

a vizitat doamna comisar european si „Piata Sfantu Asteapta” ” mareata” realizare a primarului !!! , mai mult de trei ani pentru o amarata de piata agro-alimentara , timp in care i-a tinut intr-o mizeria de nedescris pe micii comercianti din piata si pe cumparatori !!!

Toma Hategan 16 septembrie 2018 at 13:19

Mai adaug ,la cele spuse de ciclop, doar cateva:
1. a vazut d-a Cretu zona pietei din cetate?
2.dar zidurile cetatii, acaror caramizi zidite cu fonduri europene, s-au transformat in balast?
3.dar parcul din zona garii, transformat intr-o piata gen ,,europa” ,din Bucuresti?
4. dar zidurile exterioare ale cetatii?
5.dar centrul orasului, care nu difera cu nimic de cel al Teiusului, poate doar ca au fost ingradite izmenele si custile de pasari ale acelui propietar?
6.dar constructiile avizate, pe baza de influiente si interese, in discordanta cu unitatea de arhitectura si pastrarea spatiilor verzi?( claditrea costruita din ferme metalice, vis a vis de spitalul judetean, cladirea din parcarea stadionului cetate, etc.)
7. dar gardurile locuintelor dintre Alba Iulia si Micesti? Cei fara influiente au pastrat aliniamentul iar altii au iesit cu gardul pana la 60 cm de parapetul drumului.
8. se mai poate continua, iar acest lucru ar trebui sa-l faca consilierii opozitiei si chiar d-l Roman, daca se vrea impartial si doreste cu adevarat binele acestui oras.

Alina B 15 septembrie 2018 at 20:41

Psd e in genunchi in fata baronului Hava!

Marius Nemes 15 septembrie 2018 at 21:54

Corina Crețu, la Alba Iulia:
Femeia asta este intreaga la minte ???
Ea nu stie ce naiba a facut asta , Havel ???
Poate a zis la misto !!!!!
Primaru nostru coace numa bazaconii, sa suga banu de la cetateanu orasului. Din pacate …..

Mara 15 septembrie 2018 at 22:20

Prin urmare, sunt si PSD-isti cu minte, dedicati binelui poporului! Imi place aceasta d-na Corina Cretu, o vad printre putinii profesionisti rosii, dar poate ca cei buni nu se vad ca stau la fund, iar la suprafata pleava!

Mara 15 septembrie 2018 at 22:21

Prin urmare, sunt si PSD-isti cu minte, dedicati binelui poporului! Imi place aceasta d-na Corina Cretu, o vad printre putinii profesionisti rosii, dar poate ca cei buni nu se vad ca stau la fund, iar la suprafata pleava!

Ovidiu ROMOSAN 16 septembrie 2018 at 4:21

Un moment memorabil, consensual, de bun augur. La viitoarea vizita a Comisarului European pentru Politici Regionale aș admira nespus o Gardă Romană la Principia si serioase sapaturi arheologice care sa certifice indiscutabila Garda Getica (Dacica), si sa o plaseze acolo unde îi va fi locul. Ca simplu cetatean al Cugirului – fara iesire la autostrada pe care incă pompăm resurse „mai sus”- dar si al judetului, as contribui, alaturi de multi altii, la sustinerea lor financiara si morala (banuiesc ca nu e, totusi, simplu). Astept o propunere de contract de la autoritati. Daca nu o voi primi, inseamna ca ori eu sunt exagerat, ori autoritatile nu sunt interesate. Evident ca ma astept si la alte opinii – unele, posibil divergente, dar sper, scalabile .

Comentariile sunt oprite