Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Copii de la Asociația Hip-Tep Leorinț, campioni și vicecampioni naționali la călărie pentru școlari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

asociatia-hip-tep-leorint09Asociația Hip-Tep Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț a reușit să obțină medalii atât în țară, cât și în străinatate la concursul de hipoterapie și gimnastică pe cal.

Asociația  din Leorinț oferă servicii de terapie cu ajutorul calului sau hipoterapie, gimnastică pe cal și călărie. Din cele 3 domenii se remarcă cu rezultate foarte bune terapia și gimnastica pe cal atât pentru copii cu dizabilități, dar și pentru copiii sănătoși. În acest centru copiii, indiferent de starea lor de sănătate, sunt ajutați să vorbească mai corect, să fie mai atenți, să se deplaseze mai ușor și toate acestea la un loc îi ajută să devină independenți.

Am observat că aici copii se schimbă și au mai multă încredere în ei, sunt mai fericiți și efectiv se deschid în prezența calului și a terapeutului. Este singurul centru de hipoterapie unde copiii cu nevoi speciale lucrează, participă la ședințe alături de copii sănătoși. Acest lucru îi stimulează pe copii cu nevoi speciale care găsesc un model în copilul sănătos. Copilul sănătos îl ajută și îl înțelege pe cel care nu reușește să se deplaseze sau nu vorbește corect și devin și ei mai buni și înțelegători fără a judeca după aparențe. Pe lângă ședințele săptămânale copiii din cadrul asociației participa la diverse concursuri naționale sau internaționale. Aceste concursuri îi motivează pe copii pentru a învăța într-o perioada scurtă exerciții grele și să se concentreze mult mai bine la fiecare element de gimnastică ce presupune echilibru, curaj și coordonare”, explică Csila Balogh, profesor logoped, din cadrul Asociației Hip-Tep Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț.

Citiți și FOTO-VIDEO: POVESTEA minunată a centrului de călărie de la Leorinţ. Şase cai – cei mai buni „doctori” în tratarea copiilor cu dizabilităţi

asociatia-hip-tep-leorint10Între 23-25 septembrie echipa formată din Pojar Adriela, Szakacs Zsuzsa, Szekely Valentin și Zudor Mezei Andras au participat în localitatea Fot, Ungaria, la concursul de hipoterapie. Aici au reușit să obțină o medalie de aur – Zudor Mezei Andras la gimnastică pe cal, Pojar Adriela – locul III la călărie individuală, iar echipa s-a clasat pe locul IV la concursul pe echipe.

La acest concurs au participat 19 echipe și 169 de copii din Ungaria, iar din România am fost singura echipa care a fost invitată. Continuarea acestui concurs a fost Conferința de hipoterapie din Sarlospuszta unde au participat și terapeuții asociației, astfel parteneriatele dintre asociațiile de hipoterapie din Ungaria și Asociatia Hip-Tep s-a consolidat” explică Csila Balogh.

În 22 octombrie 2016, la Sebiș s-a desfășurat Cupa României la voltije, unde Zudor Mezei Tamaș a devenit Campion Național la categoria școlari II și Galoș Ioana vicecampioană națională la categoria școlari I.

Membrii asociației Hip – Tep Leorinț speră ca în iunie 2017 și ei să reușească să organizeze un concurs național de hipoterapie, editia a II-a, apropiat de nivelul celui din Ungaria, dar pentru acest lucru este nevoie de sponsori sau oameni din județ sau din afara județului care să înțeleagă scopul concursului: acela de a oferi șanse egale copiilor, dar și de a demonstra că și copiii speciali, în ciuda aparențelor, reușesc să ne surprindă plăcut cu elementele de gimnastica executate pe cal sau la diferite concursuri de îndemânare.

[nggallery id=2886]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea: Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau termenul de valabilitate expirat Peste 5 litri și 8 kg de substanțe de protecția plantelor au fost confiscate de polițiști de la o societate comercială din Vinerea. Produsele erau puse spre vânzare, deși aveau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea