Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Conferinţa ”Ion D. Lăzărescu” de la Cugir – o manifestare ştiinţifică de succes

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În amfiteatrul Colegiului Naţional ”David Prodan’” din Cugir au debutat vineri dimineaţa lucrările Conferinţei Naţionale Multidisciplinare ”Profesorul Ion D. Lăzărescu’”, fondatorul şcolii româneşti de teoria așcherii.

Evenimentul, în premieră la poalele Drăganei a reunit personalităţi din lumea academică şi universitară românească, cadre inginereşti, reprezentanţi ai mediului de afaceri local, personalităţi politice şi administrative de la nivel judeţean şi local.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În prezidiul reuniunii au luat loc primarul oraşului Cugir Adrian Teban, preşedintele Consiliului Judeţean Alba Ion Dumitrel, subprefectul de Alba Cornel Murg, preşedintele Asociaţiei de Ştiinţe Tehnice din România prof. dr. ing. Mihai Mihăiță, prof. dr. Mircea Bejan – președintele Asociaţiei Generale a Inginerilor din Romania – filiala Cluj, prof. dr. ing. Grațian Steţiu – (ginerele profesorului Ion D. Lăzărescu), dr. ing. Emil Muntean – președintele Asociaţiei Parcurilor Industriale, Tehnologice, Ştiinţifice şi a incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR).

Salutul de deschidere a manifestării a fost rostit de către prof. Rodica Florea,
reprezentant de seamă al comunităţii locale, care a făcut o prezentare a oraşului în contextul aşezării sale geografice şi a evoluţiei istorice de peste o jumătate de mileniu, precum şi a dezvoltării industriale de mai bine de 200 de ani, a fabricii din Cugir.

A luat apoi cuvântul preşedintele APITSIAR – Emil Muntean care a prezentat invitaţii şi cărora le-a dat posibilitatea să se adreseze celor prezenţi în cadrul reuniunii.

Pentru întreaga şi prestigioasa sa activitate desfăşurată în domeniul tehnicii, în calitate de inginer la Uzina Mecanică Cugir, preşedintele Consiliului judeţean Alba Ion Dumitrel i-a înmânat ”Diploma de Excelență”, dlui dr. ing. Mihai Sudrijan, unul dintre organizatorii acestei grandioase manifestări. De altfel, toţi invitaţii la eveniment au primit din partea organizatorilor, cartea ”Inginerie- Cugir”, editată de AGIR filiala Alba, în care se regăsesc lucrări pe domenii de specialitate aparţinând unor participanţi, precum şi două volume de carte tehnică înmânate de prof. dr Mircea Bejan.

A urmat o vizită la S.C. Star Transmission SRL, iar începând cu ora 16.00, participanţii la conferinţă au luat parte la lucrările pe secţiuni organizate în sălile special amenajate la Colegiul ”I. D. Lăzărescu” Cugir, prin aportul directorului instituţiei şcolare ing. Alexandru Micaciu.

Vom reveni, pe parcursul zilelor următoare, cu informaţii referitoare la dezbaterile realizate în cadrul celor 10 secţiuni. (C. P.)

[nggallery id=300]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

În 6 mai, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul şi Dreptul Iov

Bogdan Ilea

Publicat

în

În 6 mai, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul şi Dreptul Iov În 6 mai, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul şi Dreptul Iov. El a trăit în Avsitida, teritoriu intre Arabia şi Idumeea. Tatăl său se numea Zaret, iar mama sa, Vosora. Persoana lui Iov este una istorică, nu este o legendă sau un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea