FOTO: Concursul „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, organizat de IPJ Alba. Elevii Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” din Aiud, câștigătorii etapei județene

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” a avut loc azi, 7 iunie a.c., în Alba Iulia. Câştigătorii acestei ediţii au fost elevii Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” din Aiud. Premiile au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba.   

Azi, 7 iunie, la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din municipiul Alba Iulia, a avut loc etapa judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” la care, în acest an, au participat elevi de la 5 unităţi de învăţământ gimnazial şi liceal din judeţul Alba.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Concurenţii au avut de parcurs 3 probe, una de teorie, o probă de îndemânare în conducerea bicicletei, pe un traseu special amenajat şi una practică, de aplicare a cunoștințelor teoretice.

La prima secţiune, elevilor de liceu le-au fost verificate cunoştinţele în domeniul rutier, pe bază de chestionar. Totodată, aceştia au participat la o probă de arbitraj, în vederea identificării abaterilor de la regulile de circulaţie ale colegilor lor, biciclişti,  în parcul şcoală.

La ce-a dea doua secțiune, destinată elevilor de gimnaziu, participanţii au parcurs un traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon şi au fost punctaţi în funcţie de modul în care au respectat regulile de circulaţie, în parcul şcoală.

Elevii participanţi au fost instruiţi în prealabil de către ofiţerii de la poliția rutieră cu privire la regulile impuse de această competiţie. Totodată, polițiștii rutieri şi cei de la structura de prevenire și-au adus aportul la buna desfășurare a concursului prin jurizarea probelor şi supravegherea elevilor la proba chestionar.

Scopul acestui concurs, care se organizează an de an, atât la nivel judeţean cât şi naţional, este acela de a forma, în rândul elevilor, un comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, în vederea prevenirii accidentelor rutiere. Elevii au avut ocazia să-şi demonstreze cunoştinţele dobândite în ceea ce priveşte circulaţia rutieră, precum şi îndemânarea în folosirea bicicletei în poligon.

Şi în acest an, participanţii la concurs au fost răsplătiţi cu diplome, medalii şi premii constând în biciclete, gadjeturi și articole sportive ce au fost oferite de Consiliul Judeţean Alba, partener tradiţional al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în proiectele educative şi au fost înmânate de domnul Ion Dumitrel, preşedinte al Consiliului Judeţean Alba, domnul Fulea Dumitru, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba şi de către domnul comisar şef de poliţie Bic Vasile Darius, adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Pe primul loc s-au situat elevii Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” Aiud, pe locul II   s-au clasat elevii Colegiului Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, pe locul III, la categoria „liceu” elevii de la Liceul „Horea Cloşca şi Crişan” Abrud, iar pe locul III, categoria „gimnaziu”, elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia.

Menţiune, la categoria „gimnaziu” au obţinut elevii Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Abrud.

Câştigătorii concursului vor participa la faţa naţională, care se va desfăşura, în cursul lunii iulie a.c., în judeţul Covasna.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419