Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Concurs între clase la Colegiul Economic din Alba Iulia, cu ocazia zilei de Halloween

Dragoş Suciu

Publicat

în

  • Comunicat de presă

Halloween la economic08Elevii Colegiului Economic D. P. Marțian au organizat joi, 30 octombrie, un concurs între clase pentru a sărbători Halloween-ul. Elevii, coordonați de către diriginți au pregătit mese împodobite cu bostani înfricoșători, frumos luminați, mâncăruri specifice de Halloween și costume horror.

Evenimentul a avut loc în preziua Balului Bobocilor, începând cu ora 13, în sala de festivități a şcolii. Colectivele de elevi și-au disputat unul din cele patru premii: Cea mai groaznic de bună mâncare, Cel mai înfricoșător costum, Cel mai horror stand și Cel mai frumos bostan. Premiile, constând în diplome, au fost simbolice, pentru că nu contează întotdeauna ce câştigi sau ce pierzi, contează satisfacțiile și amintirile pe cale care le-au obținut la sfârşitul activității. La finalul competiției s-au făcut poze, s-au spus glume și s-a mâncat din preparatele care, deși erau de speriat, au fost extrem de gustoase.

Șase elevi de la Colegiul Tehnic Apulum Alba Iulia, însoțiți de 2 cadre didactice, au prezentat un costum și un film despre obiceiul Fărșangului care o sărbătoare românescă asemănătoare Halloweenului. Fârșangul este un mod prin care se sugerează sfârşitul mult aşteptat al iernii un prilej de a îndepărta spiritele malefice şi întunecate. Halloween-ul este o sărbătoare celebrată în noaptea de 31 octombrie în special în Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi Irlanda, însă în ultimul timp din ce în ce mai mult şi în România. Această sărbătoare îşi are originea în festivalul păgân al celţilor din Irlanda, Marea Britanie şi Franţa, denumit Samhain. Halloween-ul este adesea asociat cu ocultul; în diverse tradiţii păgâne, în această noapte lumea spirituală poate să intre în contact cu lumea fizică, iar magia are puterea cea mai mare.

[nggallery id=2512]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea