Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Concurs de biciclete la Alba Iulia în cadrul proiectului SCUT: Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, cei mai buni după cele două probe ale competiției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Concurs de biciclete la Alba Iulia în cadrul proiectului SCUT: Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, cei mai buni după cele două probe ale competiției

Ieri, 1 Iunie, de Ziua Internațională a Copilului, în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia a avut loc una dintre activitățile prevăzute în cadrul Proiectului SCUT, derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia.

La concursul aplicativ privind cunoașterea regulilor de circulație cu bicicleta au luat parte elevi din 9 școli gimnaziale din municipiul Alba Iulia, care au fost însoțiți și susținuți de profesorii coordonatori.

Competiția a presupus participarea la două probe, una de îndemânare în conducerea bicicletei pe un traseu special amenajat și una teoretică, care a constat în parcurgerea unui chestionar de verificare a cunoștințelor privind regulile de circulație rutieră aplicabile bicicliștilor și pietonilor.

Pe primul loc s-a clasat echipa Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia, locul II a fost ocupat de echipa Școlii Gimnaziale Micești, iar pe locul III s-au clasat elevii din echipa Liceului Teologic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia.

Proiectul SCUT se adresează elevilor din clasele V-VIII, care studiază în unitățile de învățământ din municipiul Alba Iulia și are ca obiectiv creșterea nivelului de pregătire în vederea adoptării unui comportament bazat pe respectarea regulilor, reducerea riscului de victimizare și optimizarea comunicării între școală, autorități și familie, în folosul siguranței tinerilor.

În cadrul acestuia, sunt organizate diverse competiții între echipele din unitățile de învățământ participante, urmând la finalul lunii iunie, odată cu încheierea proiectului, câștigătorii să beneficieze de premii și surprize.

Câștigătorii concursurilor care vor fi organizate în cadrul proiectului SCUT vor beneficia de premii și surprize.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea