Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Concert de colinde și expoziție de pictură și grafică la Galeriile Consiliului Județean Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, de la ora 14.00, la Galeriile Consiliului Județean Alba a avut loc un extraordinar concert de colinde, interpretate de cursanţii Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba Iulia și o expoziție de lucrări de pictură și grafică, realizate de cursanții Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca.

Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba Iulia şi Şcoala de Arte şi Meșteșuguri, au organizat la Alba Iulia vernisajul expoziţiei “Clujul – oraş comoară”. Expoziţia cuprinde 35 de lucrări de pictură şi grafică, realizată de cursanţii Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, de la clasele coordonate de experţii Călina Langa, Melinda Farkas, Duiliu Crişan şi Fabian Arpad.

Iubitorii de frumos din Alba Iulia vor putea admira până la mijlocul lunii ianuarie peisaje din judeţul Cluj, dar şi clădiri reprezentative ale oraşului de pe Someş printre care: Cazinoul, Casa lui Matei Corvin, Catedrala Ortodoxă, Teatrul Naţional şi Muzeul de Artă.

În cadrul manifestării, cei prezenţi s-au putut bucura şi de un moment artistic susţinut de cursanţii Centrului de Cultură “Augustin Bena” Alba Iulia: colinde şi cântece de iarnă cu ,,Leontina Fărcaş şi Mugurii de Tezaur”, Grupul ,,Primavera”- prof. Marinela Popa, instrumentişti de la clasa de instrumente de suflat – prof. Nicolae Vancu, trupa Youth Art – clasa de actorie – prof. Viorel Cioflică şi moment de folk oferit de elevii clasei de chitară – prof.  Dragoş Tudor.

Organizarea expoziţiei la Alba Iulia este rodul bunei colaborări dintre Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, manager Vasile Corpodean şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, manager Daniela Floroian, cele două instituţii culturale organizând în ultimii ani, în parteneriat, mai multe acţiuni cultural-artistice.

La eveniment au participat și reprezentanți ai administrației județene din Alba și Cluj.

[nggallery id=868]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea