Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Comuna Rimetea asaltată de străini, în timpul Festivalului Sky Fly XChallenge 2014

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

festival zbor parapanta Rimetea 2014 (40)În perioada 1-3 mai, în comuna Rimetea din județul Alba, peste 200 de persoane din toate colțurile țării și din străinătate au participat la Festivalul de zbor – Sky Fly XChallenge 2014, eveniment organizat de Clubul Sportiv Sky Fly  Cluj-Napoca.

Turiștii, destul de numeroși de alfel, au putut admira pe perioada minivacanței de 1 Mai, pe lângă peisajul superb din zona comunei Rimetea, cu Colţii Trascăului şi Piatra Secuiului, zborurile libere ale parapantiștilor. Un grup important de “zburători”, de circa 80 de persoane, au venit din Ungaria într-un loc în care s-au simțit ca acasă, comuna Rimetea fiind locuită, predominant, de etnici maghiari.

Din cauza conditiilor meteorologice imprevizibile probele de concurs, pregătite de organizatori, au fost anulate si s-a zburat la liber.

Participanții au beneficiat de mâncarea tradițională la ceaun, bere, veselie si voie buna in toate cele trei zile de festival.

Serviciile pentru turiști în acest mic și frumos sat transilvănean sunt într-adevăr deosebite. Bucătărie românească și tradițional ungurească din Transilvania, plimbare cu caleașca trasă de cai, magazine cu suveniruri și cazare pentru toate buzunarele la cele peste 60 de pensiuni tradiționale și cochete din comună.

Organizatorii au ținut să mulțumească pentru sprijinul acordat în desfășurarea evenimentului, Politiei locale, Poliției judetene, Jandarmeriei Alaba, ISU Alba, SMURD Alba, Consiliului Județean Alba și echipei Salvamont Alba.

[nggallery id=1627]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea