Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Competiția de robotică „First Tech Challenge” România, la Colegiul Național “Inochentie Micu Clain” din Blaj. CÂȘTIGĂTORII

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Colegiul Naţional „I.M. Clain” Blaj, ziua de sâmbătă, 25 ianuarie 2020, precum şi perioada premergătoare acestei date, a stat sub semnul Răbdării, Unităţii, Bunei dispoziţii, Inventivităţii, eXuberanţei, Dinamismului, Emoţiei, Muncii şi Omeniei, într-un cuvânt, RUBIX DEMO, evenimentul organizat de echipa de robotică a colegiului.

La invitaţia RUBIX, 16 echipe din diverse colţuri ale ţării, totalizând peste 150 de persoane, s-au reunit la Blaj pentru a-şi demonstra nu doar cunoştinţele şi abilităţile în construirea şi mânuirea roboţilor, ci şi entuziasmul, spiritul de echipă şi nu în ultimul rând, solidaritatea faţă de micuţa Eliana, o fetiţă bolnavă pentru care s-au strâns donaţii în cadrul acestui eveniment.
Începând cu ora 8, echipele participante au fost întâmpinate de către organizatori şi invitate să îşi ocupe locurile şi să îşi pregătească roboţii pentru confruntările zilei.

Bun venit le-au urat gazdele, Nicolae Avram, liderul echipei RUBIX, prof. Romanţa Ghiţă – mentorul echipei şi prof. Ioan Tomoiagă, directorul Colegiului Naţional „I.M. Clain”. Pentru a fi îndeplinite condiţiile stipulate în regulamentul acestui tip de competiţie, echipele au fost supuse inspecţiilor tehnice şi apoi informate despre alianţele stabilite în vederea desfăşurării celor 20 de meciuri de calificare. Membrii echipei s-au ocupat de arbitrarea și punctarea meciurilor, fiind atenți la detalii și respectând regulamentul competiției.

Puţin după ora 15.10 au fost anunţate echipele calificate în semifinală. Primele 4 în ordinea calificării au fost echipele CodeWarriors, ArmyBot, Ro2D2 și RUBIX. Acestea au încheiat strategic alianţe şi au desfăşurat cele 4 meciuri de semifinală, în urma cărora sau calificat în finală două alianțe formate din CodeWarriors cu AlphaBit și ArmyBot cu Ro2D2. În urma celor 3 meciuri din finală, câştigătoare a fost alianţa formată din două echipe redutabile: CodeWarriors și AlphaBit.
Ca orice competiţie, evenimentul a cumulat multe emoţii, inerente întrecerii în sine, dar şi momente presărate cu glume ale simpaticilor prezentatori Darius Puşcă şi Diana Boitor, momente de veselie, dans, fotografii şi prilejuri de întâlnire cu prieteni mai vechi sau mai noi, pe care Asociația Naţie prin Educaţie le promovează prin spiritul FIRST.

Organizatorii au pregătit pentru participanţi şi câştigători mape, hărți ale orașului, diplome, trofee, dar şi suportul logistic – spaţiul şi condiţiile necesare desfăşurării concursului – teren pentru concurs, teren pentru antrenament, precum şi gustări, dulciuri, băuturi răcoritoare, cafea, ceai, ciocolată caldă şi masa de prânz, totul menit să asigure petrecerea unei zile memorabile care să lase o amintire de neuitat.

Aşa cum este de imaginat, un astfel de eveniment presupune efortul conjugat al organizatorilor – echipa RUBIX şi coordonatorul lor, prof. Romanţa Ghiţă, al şcolii gazdă, al unui număr mare de voluntari din rândul elevilor şi absolvenţilor şcolii, al echipei de majorete care a destins atmosfera la începutul zilei şi, nu în ultimul rând, al numeroşilor sponsori care au asigurat reuşita evenimentului și resurse pentru construcția robotului: Gunther Switch Technology, Bosch Automotive Blaj, Asociația Jidvei-Viitor prin Educație, Apidava, Animal Ferma, Ana Gic Trans, Klod GeoTrans, Hotel/Restaurant Târnavele, Salon AnaDona Blaj, Pati Doina, Interdax, Class Beton. Echipa RUBIX mulţumeşte, de asemenea, colegilor din echipele  RO001 Xeo (Alba Iulia) și RO032 IDeaL Electronics (Cugir), care şi-au oferit sprijinul punând la dispoziţie elemente de joc. Echipa RUBIX se bucură de susținerea Primăriei Blaj, prin prezența la eveniment a d-nei viceprimar prof. Livia Mureșan care a asistat la meciurile de calificare, a cerut explicații despre regulile jocului și a ajutat la completarea mapelor echipelor cu hărți, pentru a facilita acestora o scurtă vizită la obiectivele importante din oraș.

La sfârşitul zilei, undeva spre ora 18.30, participanţii îşi iau rămas bun pe acordurile melodiei ”Perfect fără tine” – Vama (amintind de Competiția Națională din sezonul trecut al concursului), organizatorii şi voluntarii şterg urmele unei zile lungi şi pline, iar oboseala începe să se simtă în timp ce luminile colegiului se sting peste amintirea unui eveniment cu adevărat reuşit.

[nggallery id=7677]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Amenzi de peste 47.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amenzi de peste 47.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți șoferi au fost verificați prin intermediul aplicației eDAC Miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea