FOTO| Comemorarea Eroilor la Cugir și Vinerea: Depuneri de coroane la monumentele simbolice

În fiecare an, odată cu sărbătoarea religioasă „Înălțarea Domnului”, sunt comemorați eroii români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru apărarea țării și întregirea neamului.

ELIT

Astăzi, la Cugir, Ziua Eroilor a fost marcată de către administrația locală printr-un moment adaptat situației pandemice pe care o traversăm. Primarul, Adrian Teban, împreună cu viceprimarul, Călin Furdui, au depuse coroane de flori la monumentele din Cugir și Vinerea.

„Am marcat această zi dedicată eroilor neamului in condiții diferite de cele de până acum, printr-un gest simplu și omagial, însă cu recunoștință pentru cei care s-au jertfit de-a lungul istoriei noastre ” a precizat edilul Cugirului.

Mihail David - 2020

Tot astăzi, Asociația Pro Cugir condusă de președintele Aurel Voicu, însoțit de Dorin David – președintele  Societății Culturale ,,Vinereana” și Vistian Blaga – președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cugir  au depus coroane de flori închinate eroilor neamului, la monumentele din Vinerea și Cugir.

În anii precedenti, comemorarea eroilor se făcea cu participarea veteranilor de război, a instituțiilor școlare, a ONG-urilor și a comunității locale. Astăzi la depunerea de coroane s-a participat doar într-un cadru restrâns.

Constantin PREDESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...