FOTO: Colorit de toamnă în „Micul Paradis” natural din Alba Iulia. Cum arată Parcul Dendrologic de pe Valea Popii, în „anotimpul miracolelor”
Natura se dezvăluie în toată splendoarea ei în „Micul Paradis” din Alba Iulia, Parcul Dendrologic de pe Valea Popii. Se pare că locul este “prieten bun” cu celebrul pictor al naturii – anotimpul toamna, care şi-a creionat fiecare colţişor aşa cum îi place lui.
Iubitorii de natură care ajung în această perioadă în Parcul Dendrologic din zona Mamut au ocazia să respire, la propriu, parfumul toamnei. O privelişte mirifică, un colorit cum numai acest anotimp îl poate oferi, îi întâmpină pe toţi vizitatorii încă de la intrarea pe poartă.
Peisajul, plin de culori pastelate, pare, parcă, desprins din basme.
“Flori, fructe, frunze de un verde aproape crud sau „de foc”… Toate le găsiţi toamna, în Parcul Dendrologic Alba Iulia. Bucuraţi-vă de zilele frumoase de toamnă şi petreceţi câteva ore la o plimbare în aer liber! Vă aşteptăm cât mai des, deoarece toamna este anotimpul în care coloritul parcului se schimbă încet, zi de zi!”, este mesajul transmis de reprezentanţii parcului.
Parcul Dendrologic, aflat departe de agitaţia cotidiană şi zumzetul oraşului, se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare. Adăpostește peste 1.100 de specii de arbori și arbuști din toate colțurile lumii. Dispune de alei de promenadă, locuri de odihnă și o parcare de 600 mp. Programul de funcţionare în perioada 1 octombrie – 15 decembrie este de marţi până duminică, între orele 9.00 – 17.00, iar taxa de intrare 1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi.
Cum ajungi la Parcul Dendrologic
Accesul la Parcul Denrologic se face din drumul naţional care duce spre Zlatna, se face stânga înainte de Miceşti, pe Strada Varese, apoi dreapta pe Strada Nazareth Ilit şi apoi din nou stânga, pe Strada Valea Popii, până la parc.
Drumul poate fi parcurs şi pe jos în mai puţin de o oră, sau cu bicicleta, urmând aceleaşi indicaţii. “Indiferent cum ar călători cineva spre ”minunea” din Valea Popii, recompensa este aceeaşi: 22 de hectare de pădure frumoasă, cu alei de promenadă printre specii rare de plante şi cu locuri de odihnă de unde nu îţi vine să mai pleci”.
Iată şi cadoul vizual pentru dumneavoastră oferit de Darius Photography:
[nggallery id=2507]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie
VIDEO | Recepția lucrărilor la Transapuseana, cel mai scump drum județean din România, se va realiza în 25 noiembrie Procedurile birocratice legate de recepția lucrărilor la drumul județean DJ 107 I, cunoscut sub numele de „Transapuseana” au fost soluționate, urmând ca recepția oficială să fie făcută în data de 25 noiembrie 2024, potrivit declarațiilor vicepreședintelui […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum o zi
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba