Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Colorit de toamnă în „Micul Paradis” natural din Alba Iulia. Cum arată Parcul Dendrologic de pe Valea Popii, în „anotimpul miracolelor”

Alexandra Mates

Publicat

în

Natura se dezvăluie în toată splendoarea ei în „Micul Paradis” din Alba Iulia, Parcul Dendrologic de pe Valea Popii. Se pare că locul este “prieten bun” cu celebrul pictor al naturii – anotimpul toamna, care şi-a creionat fiecare colţişor aşa cum îi place lui.

 Iubitorii de natură care ajung în această perioadă în Parcul Dendrologic din zona Mamut au ocazia să respire, la propriu, parfumul toamnei. O privelişte mirifică, un colorit cum numai acest anotimp îl poate oferi,  îi întâmpină pe toţi vizitatorii încă de la intrarea pe poartă.

 Peisajul, plin de culori pastelate, pare, parcă, desprins din basme.

 “Flori, fructe, frunze de un verde aproape crud sau „de foc”… Toate le găsiţi toamna, în Parcul Dendrologic Alba Iulia. Bucuraţi-vă de zilele frumoase de toamnă şi petreceţi câteva ore la o plimbare în aer liber! Vă aşteptăm cât mai des, deoarece toamna este anotimpul în care coloritul parcului se schimbă încet, zi de zi!”, este mesajul transmis de reprezentanţii parcului.

 Parcul Dendrologic,  aflat departe de agitaţia cotidiană şi zumzetul oraşului, se întinde pe o suprafaţă de 22 de hectare. Adăpostește peste 1.100 de specii de arbori și arbuști din toate colțurile lumii. Dispune de alei de promenadă, locuri de odihnă și o parcare de 600 mp. Programul de funcţionare în perioada 1 octombrie – 15 decembrie este de marţi până duminică, între orele 9.00 – 17.00, iar taxa de intrare 1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi.

 Cum ajungi la Parcul Dendrologic

Accesul la Parcul Denrologic se face din drumul naţional care duce spre Zlatna, se face stânga înainte de Miceşti, pe Strada Varese, apoi dreapta pe Strada Nazareth Ilit şi apoi din nou stânga, pe Strada Valea Popii, până la parc.

Drumul poate fi parcurs şi pe jos în mai puţin de o oră, sau cu bicicleta, urmând aceleaşi indicaţii. “Indiferent cum ar călători cineva spre ”minunea” din Valea Popii, recompensa este aceeaşi: 22 de hectare de pădure frumoasă, cu alei de promenadă printre specii rare de plante şi cu locuri de odihnă de unde nu îţi vine să mai pleci”.

 Iată şi cadoul vizual pentru dumneavoastră oferit de Darius Photography:

 [nggallery id=2507]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea