FOTO: Colonelul albaiulian care a dat onorul Președintelui Iohannis de 1 decembrie 2018, comandantul ceremoniei militare din Satu Mare, la 100 de ani de la eliberarea orașului și instaurarea administrației românești

Colonelul Nicolae – Gabriel Oros, ofițerul albaiulian care a dat onorul președintelui Klaus Iohannis pe data de 1 decembrie 2018, la Alba Iulia, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, a fost vineri, 19 aprilie, comandantul ceremoniei militare din Satu Mare, în prezența Ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, la 100 de ani de la eliberarea orașului și instaurarea administrației românești.

Armata Română a reintrat victorioasă în Satu Mare, după 100 de ani, momentul făcând parte din manifestările dedicate împlinirii a 100 de ani de la eliberarea orașului și județului Satu Mare și instaurarea administrației românești 1919 – 2019.

Detaşamentul de onoare a fost format din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Batalionului 53 Geniu „Tisa”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Ioniţă Borşan”, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare, Muzica Militară a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Cuvintele nu sunt de ajuns pentru a exprima mândria albaiulienilor față de profesionalismul demonstrat de colonelul Nicolae Oros în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate, pentru spiritul de sacrificiu, devotamentul şi curajul excepţional dovedite de acesta.

A îndeplinit cu succes 3 misiuni internaționale în teatrul de operații din Afganistan, fiind decorat cu mai multe ordine, medalii și embleme naționale și străine, cele mai importante fiind Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler; două Medalii NATO, Emblemele de Onoare ale Statului Major General, Forțelor Terestre și Logisticii și Emblemele de Merit „În Serviciul Armatei României”, cls. a II-a și „Acțiuni umanitare”, cls. a III-a.

Începând din 2016 a ocupat mai multe funcții în structura de comandă a comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, în prezent fiind locțiitor al șefului de Stat Major pentru sprijin.

 

 

 

Mădălina Opriș

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...