Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Cinci braconieri din Alba înarmați până în dinți prinși în flagrant de polițiști. Au rămas și fără mașină!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Vinţu de Jos au depistat, pe un fond de vânătoare din comuna Săliştea, 5 bărbaţi aflaţi la o vânătoare ilegală. Bărbaţii sunt cercetaţi pentru braconaj cinegetic, iar cele 5 arme de vânătoare găsite asupra lor şi autovehiculul cu care se deplasau, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

braconieri Alba (2)

Potrivit IPJ Alba, “marți seară la orele 22.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice şi de cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, i-au depistat, în flagrant delict, pe 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 62 de ani, 4 din Cugir, judeţul Alba şi unul din Geoagiu, judeţul Hunedoara, în timp ce se aflau la o vânătoare ilegală, pe fondul vânătoare 49 – Săliştea.

 

Se pare că, cei 5 bărbaţi, posesori legali de arme de vânătoare, s-au deplasat pe fondul de vânătoare cu un autoturism de teren pe care era montate dispozitive de  iluminare cu amplificator suplimentar şi fără a deţine autorizaţie de vânătoare pe timp de noapte, au folosit dispozitivul de iluminare, pentru a detecta vânatul.

 

Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism, polițiștii au identificat 5 arme de vânătoare, prevăzute cu lunete şi muniţia aferentă, din care două nu erau transportate în condiţiile prevăzute de normele legale.

Faţă de cei 5 bărbaţi cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

 

Totodată, în conformitate cu prevederile aceluiaşi act normativ, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării autoturismului folosit la comiterea faptei precum şi a celor 5 arme şi a muniţiei găsite asupra lor, în vederea continuării cercetărilor.”

[nggallery id=838]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea