FOTO: Cinci braconieri din Alba înarmați până în dinți prinși în flagrant de polițiști. Au rămas și fără mașină!

Poliţiştii din Vinţu de Jos au depistat, pe un fond de vânătoare din comuna Săliştea, 5 bărbaţi aflaţi la o vânătoare ilegală. Bărbaţii sunt cercetaţi pentru braconaj cinegetic, iar cele 5 arme de vânătoare găsite asupra lor şi autovehiculul cu care se deplasau, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

braconieri Alba (2)

ELIT

Potrivit IPJ Alba, “marți seară la orele 22.40, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice şi de cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din IPJ Alba, i-au depistat, în flagrant delict, pe 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 62 de ani, 4 din Cugir, judeţul Alba şi unul din Geoagiu, judeţul Hunedoara, în timp ce se aflau la o vânătoare ilegală, pe fondul vânătoare 49 – Săliştea.

 

Se pare că, cei 5 bărbaţi, posesori legali de arme de vânătoare, s-au deplasat pe fondul de vânătoare cu un autoturism de teren pe care era montate dispozitive de  iluminare cu amplificator suplimentar şi fără a deţine autorizaţie de vânătoare pe timp de noapte, au folosit dispozitivul de iluminare, pentru a detecta vânatul.

 

Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism, polițiștii au identificat 5 arme de vânătoare, prevăzute cu lunete şi muniţia aferentă, din care două nu erau transportate în condiţiile prevăzute de normele legale.

Faţă de cei 5 bărbaţi cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

 

Totodată, în conformitate cu prevederile aceluiaşi act normativ, poliţiştii au luat măsura indisponibilizării autoturismului folosit la comiterea faptei precum şi a celor 5 arme şi a muniţiei găsite asupra lor, în vederea continuării cercetărilor.”

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

rino 13 august 2015 at 21:12

nea ilie, legile nu le face selaru,nu le aproba el si gasca lui ,pacat de studiile pe care le ai.braconieri vor fi si in continuare asa ca…
in ultima perioada in alba la ajvps se intimpla multe,program director 2 ore/zi reduceri drastice la cheltuieli dar avem masuni la dispozitie ale cluburilor si ne plimbam cu ele la vinatoare individuala la caprior.BUCURE!!!!!!!! DEMISIA,STANESCULE DEMISIA!!!!!!!!!!!!!!!! ONET CIMPENI demisia!!!!!!!!

Ilie Marian 17 august 2015 at 20:50

Domnule Rino, imi pare rau sa aud despreelor banesti ce se intampla la AJVPS Alba.Nu mai stiu cum este statutul, dar poate fi convocata o adunare generala extraordinara pentru a indrepta lucrurile care s-au ” strambat”. Exista si varianta infiintarii de filiale cu personalitate juridica, ori divizarii AJVPS Alba in mai multe asociatii pe structura filialelor ori grupelor, daca se apreciaza ca astfel se va asigura o mai buna gestionare a faunei cinegetice si o mai eficienta administrare a mijloacelor banesti. Cu privire la actuala Lege nr.149/2015, expunerea de motive si proiectul initial, au fost, asa cum am spus, clocite de selaru( chiar daca poate crezi ca iti este prieten). Se va vedea ca aceasta lege va fi in final un ” dar otravit ” pentru vanatori si asociatii.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...