Rămâi conectat

Sport

FOTO: „Chilavert” de Alba Iulia *Portarul unirist Cătălin Suciu s-a specializat în executarea penalty-urilor

Dan HENEGAR

Publicat

în

Brazilianul Rogerio Ceni, paraguayanul Jose Luis Chilavert, columbianul Rene Higuita, mexicanul Jorje Campos, dar germanul Hans-Jorg Butt sunt cele mai cunoscute exemple de portari-golghetCatalin Suciu Unirea Alba Iulia4eri din fotbalul mondial. În ultimele decenii aceştia au apărut mereu în lumina reflectoarelor şi au strârnit admiraţie prin golurile marcate, majoritatea din penalty-uri sau lovituri libere. Păstrând proporţiile în privinţa notorietăţii, pe urmele respectivilor calcă apăsat portarul albaiulian Cătălin Suciu (AFC Unirea 1924 Alba Iulia), remarcat deja de specialişti pentru evoluţiile sale.

*Erou în semifinala Cupei Federaţiei
Ultima ispravă a tânărului jucător s-a produs recent, la etapa de zonă a Cupei Federaţiei pentru juniori B, în semifinala pe care „alb-negrii” au disputat-o cu ASA Tg. Mureş. Cătălin a influenţat decisiv soarta calificării, pentru că în minutul 80 (la scorul de 1-1) a parat o lovitură de pedeapsă a adversarilor, iar în trei minute mai târziu şi-a păstrat cumpătul şi a transformat, cu sânge rece, un unsprezece metri ce a consemnat victoria propriei echipe.

În momentul în care arbitrul a dat penalty pentru ASA, mi-am zis că e cazul să îmi ajut echipa şi să încer să apăr. Adversarul a tras în stânga mea şi am intuit colţul”, a povestit Cătălin prima sa intervenţie hotărâtoare. N-au trecut decât câteva minute şi portarul unirist a ieşit iarăşi la rampă, însă la buturile oponenţilor. “Nu am avut deloc emoţii când am decis să execut. Aveam încredere în mine, fiind vorba despre tăria de caracter de a bate apoi în momentul decisiv”, a menţionat portarul ce a parafat accederea în finala întrecerii juvenile, câştigată a doua zi de AFC Unirea 1924 Alba Iulia, 4-0 (1-0) cu conjudeţenii de la LPS Sebeş.
*6 marcate, 3 apărate
Uniristul nu este la prima performanţă de acest gen, în stagiunea 2014-2015 având la activ 6 goluri din lovituri de pedeapsă, dar şi trei penalty-uri apărate, toate la nivelul competiţiilor de juniori. În plus, Cătălin Suciu este folosit la trei echipe ale clubului din Suciu si Carnat Romania Under 17Cetatea Marii Uniri: seniori în Liga a V-a, juniori A şi juniori B. Cătălin Suciu are calităţi deosebite, un punct forte fiind jocul de picior, capitol important în „fişa postului”, în acest moment al fotbalului modern. Cătălin va împlini 17 ani în luna noiembrie, avându-i drept idoli pe Courtois (Chelsea) şi Neuer (Bayern Munchen).
*An extraordinar!
Un necunoscut pentru lumea fotbalului la începtul anului, Cătălin Suciu a intrat abia în luna februarie în circuitul echipei Naţionale Under 17, dar a fost integralist la Turul de Elită din Anglia, unde România a suferit eşecuri cu Slovenia, Norvegia şi Anglia. De altfel, a şi fost remarcat de conducerea Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu şi secretarul general Gheorghe Chivorchian, în urma prestaţiilor sale la Turul de Elită din Anglia, cu echipa naţională Under 17. “Am fost foarte mândru când domnii Burleanu şi Chivorchian m-au felicitat pentru evoluţiile sale la reprezentativa tricoloră”, a declarat antrenorul Mihai Dăscălescu (AFC Unirea 1924 Alba Iulia). „Eu sunt convins că în 5-6 ani poate ajunge la prima reprezentativă”, a mai spus Dăscălescu.

Sursa foto: Ziarul Unirea şi facebook

[nggallery id=545]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea