Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Centenarul unirii Basarabiei cu România sărbătorit la Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Împlinirea la 27 martie 2018 a 100 de ani de la momentul în care Sfatul Ţării de la Chişinău a votat unirea Basarabiei cu România, ne-a oferit ocazia rememorării acestui eveniment.

Liceul Teoretic Teiuş în parteneriat cu Primăria, Biblioteca Orăşenească, Casa de Cultură , Centrul de Informare Turistică din oraşul Teiuş şi Inspectoratul Şcoar Judeţean Alba au iniţiat proiectul “Centenarul unirii Basarabiei cu România” care şi-a propus desfăşurarea unor acţiuni ce au ca temă principală evenimentele ce au avut loc în urmă cu 100 de ani, dar şi oamenii politici şi de cultură care s-au implicat atunci în realizarea visului de unire.

De asemenea, ne-am dorit ca beneficiarii proiectului să cunoască şi realităţile de azi din Republica Moldova. De aceea, prezenţa în numǎr cât mai mare a elevilor şi a cadrelor didactice acolo, alǎturi de oficialitǎţi ale oraşului şi de alţi cetǎţeni s-a dorit a fi o lecţie de istorie.

Activitatea s-a derulat pe parcursul a trei săptămâni, perioadă în care elevii au pregătit materiale ce au fost prezentate în cadrul unei expoziţii. Evenimentul a avut loc azi, 27 martie 2018 la Casa de Cultură a oraşului Teiuş unde a fost prezentată semnificaţia istorică a anului 1918 şi în special a unirii Basarabiei cu România de cǎtre prof. de istorie Nicoleta Cîmpean, urmatǎ de prezentarea de cǎtre elevii Liceului Teoretic Teiuş a materialelor pregătite şi a unui program artistic. Cei prezenţi au primit pliante cu imagini inspirate din evenimentele anului 1918 de la Chişinău.

Prof. Romina Pop, Liceul Teoretic Teiuș

[nggallery id=5361]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea