FOTO: Centenarul unirii Basarabiei cu România sărbătorit la Teiuș

Împlinirea la 27 martie 2018 a 100 de ani de la momentul în care Sfatul Ţării de la Chişinău a votat unirea Basarabiei cu România, ne-a oferit ocazia rememorării acestui eveniment.

Liceul Teoretic Teiuş în parteneriat cu Primăria, Biblioteca Orăşenească, Casa de Cultură , Centrul de Informare Turistică din oraşul Teiuş şi Inspectoratul Şcoar Judeţean Alba au iniţiat proiectul “Centenarul unirii Basarabiei cu România” care şi-a propus desfăşurarea unor acţiuni ce au ca temă principală evenimentele ce au avut loc în urmă cu 100 de ani, dar şi oamenii politici şi de cultură care s-au implicat atunci în realizarea visului de unire.

De asemenea, ne-am dorit ca beneficiarii proiectului să cunoască şi realităţile de azi din Republica Moldova. De aceea, prezenţa în numǎr cât mai mare a elevilor şi a cadrelor didactice acolo, alǎturi de oficialitǎţi ale oraşului şi de alţi cetǎţeni s-a dorit a fi o lecţie de istorie.

Activitatea s-a derulat pe parcursul a trei săptămâni, perioadă în care elevii au pregătit materiale ce au fost prezentate în cadrul unei expoziţii. Evenimentul a avut loc azi, 27 martie 2018 la Casa de Cultură a oraşului Teiuş unde a fost prezentată semnificaţia istorică a anului 1918 şi în special a unirii Basarabiei cu România de cǎtre prof. de istorie Nicoleta Cîmpean, urmatǎ de prezentarea de cǎtre elevii Liceului Teoretic Teiuş a materialelor pregătite şi a unui program artistic. Cei prezenţi au primit pliante cu imagini inspirate din evenimentele anului 1918 de la Chişinău.

Prof. Romina Pop, Liceul Teoretic Teiuș

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...