FOTO| ”Ce am ajutat să crească mare”: Activitate a copiilor din așezăminte sociale și educaționale din cadrul Eparhiei Alba Iulia, în Luna pentru viață
Copiii și tinerii din toate așezămintele sociale și educaționale din cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei precum și cei din cadrul Proiectului ”Prin educație spre vocație!” au încununat sfârșitul Lunii pentru viață prin activitatea ”Ce am ajutat să crească mare”. Tematica ultimei săptămâni a lunii martie, a fost dedicat plantării de arbori în vecinătatea școlii sau a centrului de zi.
Sub atenta îndrumarea a cadrelor didactice, a preoților coordonatori, dar și alături de voluntari, cei mici au plantat zeci de puieți. Aceștia s-au mobilizat și au demonstrat, încă o dată, că iubesc natura, că doresc să trăiască într-un mediu cât mai sănătos, dar și să lase genrațiilor viitoare o moștenire inestimabilă.
„Copiii din cadrul Centrului de zi «Sfântul Ierarh Nicolae», Roșia de Secaș au învățat despre modul de plantare a pomilor, părțile componente ale unui pom, modalitatea de întreținere a pomilor și importanța lor pentru întreținerea vieții pe pământ.
Copiii s-au implicat cu mult entuziasm în desfășurarea activității dăruind o mână de ajutor pentru tot ceea ce a presupus realizarea acesteia. Mulțumim, pe această cale, Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia pentru inițierea tuturor activităților din acest deosebit proiect și colaboratorilor, Primăria Roșia de Secaș și Școala Gimnazială Roșia de Secaș.” – au fost cuvintele părintelui coordonator, Nicolae Bîldea.
”Luna martie este luna în care sărbătorim viața în toate formele ei. Pe parcursul lunii, copiii din cadrul proiectului «Prin educație spre vocație» au desfășurat activități dedicate vieții și ocrotirii ei. Beneficiarii Centrului de Zi Sfântul Nicolae au realizat o activitate cu tema «Ce am ajutat să crească mare», prin intermediul căreia au învățat cum să protejeze viața sădind pomi, pe care îi vor îngriji și îi vor ajuta să se dezvolte, realizând astfel o activitate de responsabilizare socială.” – a relatat Simona Savonea, asistent social în cadrul Centrului de zi pentru copii „Sfântul Nicolae” Alba Iulia.
În cadrul acestui eveniment, tinerii au învățat despre cât de important este să protejăm natura și cum să avem grijă de ea. Activitatea organizată sub genericul „Ce am ajutat să crească mare!” a avut ca scop creşterea conştientizării rolului major pe care societatea îl are în protejarea mediului înconjurător.
În cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 16 Centre „Școală după Școală”, în care sunt ocrotiți peste 1000 de copii. Aceste așezăminte funcționează sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale.
De asemenea proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Șomajul în scădere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii august 2024, în județ
Șomajul în scădere, în Alba: Câte persoane fără loc de muncă erau la sfârșitul lunii august 2024, în județ Numărul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii august 2024 în Regiunea Centru a fost de 31813 persoane, reprezentând 12,9% din numărul total al şomerilor înregistraţi la nivel national (246382 persoane), informează Institutul Național de Statistică, Direcția Regională […]
Secțiune Articole Similare
-
Sportacum 4 zile
Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-1 (1-0) | „Roș-albaștrii”, remiză cu gust de eșec!
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Absolvenţii promoţiei din 1974, revedere emoţionantă după 50 de ani de la terminarea Liceul Industrial Nr.1 din Blaj
-
Ştirea zileiacum 3 zile
La 2 noiembrie 1784: Izbucnea marea răscoală țărănească din Transilvania condusă de Horea, Cloșca și Crișan, cea mai importantă ridicare la luptă a populației românești din Evul Mediu
-
Actualitateacum 2 zile
Vouchere sociale 2025-2027. Ce valoare vor avea și cum se acordă
-
Curier Județeanacum 2 zile
FOTO | Șahiștii CSM Unirea Alba Iulia învingători la concursul de șah blitz „Cupa Rotary”, ediția a 8-a
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
4 noiembrie 1715: Austriecii pun piatra de temelie a Cetăţii Alba Iulia, devenită astăzi polul turistic al județului Alba