FOTO| ”Ce am ajutat să crească mare”: Activitate a copiilor din așezăminte sociale și educaționale din cadrul Eparhiei Alba Iulia, în Luna pentru viață
Copiii și tinerii din toate așezămintele sociale și educaționale din cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei precum și cei din cadrul Proiectului ”Prin educație spre vocație!” au încununat sfârșitul Lunii pentru viață prin activitatea ”Ce am ajutat să crească mare”. Tematica ultimei săptămâni a lunii martie, a fost dedicat plantării de arbori în vecinătatea școlii sau a centrului de zi.
Sub atenta îndrumarea a cadrelor didactice, a preoților coordonatori, dar și alături de voluntari, cei mici au plantat zeci de puieți. Aceștia s-au mobilizat și au demonstrat, încă o dată, că iubesc natura, că doresc să trăiască într-un mediu cât mai sănătos, dar și să lase genrațiilor viitoare o moștenire inestimabilă.
„Copiii din cadrul Centrului de zi «Sfântul Ierarh Nicolae», Roșia de Secaș au învățat despre modul de plantare a pomilor, părțile componente ale unui pom, modalitatea de întreținere a pomilor și importanța lor pentru întreținerea vieții pe pământ.
Copiii s-au implicat cu mult entuziasm în desfășurarea activității dăruind o mână de ajutor pentru tot ceea ce a presupus realizarea acesteia. Mulțumim, pe această cale, Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia pentru inițierea tuturor activităților din acest deosebit proiect și colaboratorilor, Primăria Roșia de Secaș și Școala Gimnazială Roșia de Secaș.” – au fost cuvintele părintelui coordonator, Nicolae Bîldea.
”Luna martie este luna în care sărbătorim viața în toate formele ei. Pe parcursul lunii, copiii din cadrul proiectului «Prin educație spre vocație» au desfășurat activități dedicate vieții și ocrotirii ei. Beneficiarii Centrului de Zi Sfântul Nicolae au realizat o activitate cu tema «Ce am ajutat să crească mare», prin intermediul căreia au învățat cum să protejeze viața sădind pomi, pe care îi vor îngriji și îi vor ajuta să se dezvolte, realizând astfel o activitate de responsabilizare socială.” – a relatat Simona Savonea, asistent social în cadrul Centrului de zi pentru copii „Sfântul Nicolae” Alba Iulia.
În cadrul acestui eveniment, tinerii au învățat despre cât de important este să protejăm natura și cum să avem grijă de ea. Activitatea organizată sub genericul „Ce am ajutat să crească mare!” a avut ca scop creşterea conştientizării rolului major pe care societatea îl are în protejarea mediului înconjurător.
În cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 16 Centre „Școală după Școală”, în care sunt ocrotiți peste 1000 de copii. Aceste așezăminte funcționează sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale.
De asemenea proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Salvamont Alba, stagiul de pregătire Salvaspeo și exercițiu regional de salvare din mediul subteran speologic, desfășurat la Peștera Câmpenească
FOTO | Salvamont Alba, stagiul de pregătire Salvaspeo și exercițiu regional de salvare din mediul subteran speologic, desfășurat la Peștera Câmpenească În perioada 16-18.05.2025, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Alba a participat cu 7 salvatori la stagiul de pregătire Salvaspeo, organizat de către Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Bihor, finalizat cu un exercițiu regional de salvare din […]
FOTO | Theodora Chelărescu, elevă a Colegiului Național „IMC” Blaj, mențiune la Olimpiada „Cultură și spiritualitate românească”
Theodora Chelărescu, elevă a Colegiului Național „IMC” Blaj, mențiune la Olimpiada „Cultură și spiritualitate românească” Theodora Maria Chelărescu, elevă în clasa a XI-a C, la Colegiul Național „Ioochentie Micu Clain” Blaj, se numără printre laureații etapei naționale a Olimpiadei Interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească”, desfășurată la Deva, în perioada 14-18 mai 2025. Theodora Maria Chelărescu […]
FOTO: Reparațiile pe Drumul Județean 107 Mănărade (Blaj)-Cergău finalizate. Unde se mai efectuează lucrări
FOTO: Reparațiile pe Drumul Județean 107 Mănărade (Blaj)-Cergău finalizate. Unde se mai efectuează lucrări Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, a anunțat pe pagina sa de Facebook, în 20 mai 2025, că au fost finalizate reparațiile pe Drumul Județean 107 Mănărade (Blaj)-Cergău și că sunt lucrări în desfășurare pe alte DJ-uri din Alba. Citește și: […]