// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO. Ce a făcut ministrul Culturii la Sebeș: A recitat un fragment dintr-o poezie și s-a recules la mormântul marelui Lucian Blaga

Marţi, 8 mai 2018, Casa Memorialã ,,Lucian Blaga” din Lancrãm a gãzduit festivitatea acordãrii Premiului Naţional de Poezie ,,Lucian Blaga”, ceremonie organizatã ca un preambul al festivalului dedicat poetului și filozofului misterelor. În premierã absolutã pentru festival, manifestarea a fost onoratã şi de prezenţa domnului George Ivaşcu, Ministrul Culturii şi Identitãţii Naţionale.

Înainte de a participa la acest moment, domnul George Ivaşcu, însoţit de primarul Municipiului Sebeş, domnul Dorin Nistor, a depus un buchet de flori la statuia lui Lucian Blaga şi s-a recules la mormântul acestuia. A asistat, apoi, la decernarea Premiului Naţional de Poezie ,,Lucian Blaga”, care anul acesta a revenit poetului Emil Brumaru. Într-un cadru prietenos şi cald, oferit de sala de conferinţe a Casei Memoriale ,,Lucian Blaga” Lancrãm, în alocuţiunea sa, George Ivaşcu, vizibil emoţionat, a recitat un fragment din poezia ,,Stelelor”, rostitã şi la admiterea sa la Institutul de Artã Teatralã şi Cinematograficã. Pe aceeaşi linie, distinsul oaspete s-a arãtat interesat şi de proiectele viitoare ale Centrului Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeş, lãsând organizatorilor promisiunea unei reveniri ,,la curţile dorului”.

Pe parcursul acestei sãptãmâni, în cadrul Festivalului Internaţional ,,Lucian Blaga”, vor fi organizate o serie de manifestãri cultural-ştiinţifice (deschiderea oficialã a festivalului, activitãţi cu tinerii voluntari ai festivalului, conferinţe, lansãri de carte etc.), care vor culmina duminicã, 13 mai 2018, cu prezentarea pe scenã, în premierã naţionalã, a piesei de teatru ,,Tulburarea apelor”, scrisã de Lucian Blaga.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419