Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Câștigătorii concursului de poezie patriotică ,,Noi suntem români”, desfășurat la Colegiul Național ”I.M. Clain” Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

concurs blaj01Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Național „I. M. Clain” Blaj a găzduit, vineri, 13 mai, Concursul de poezie patriotică ,,Noi suntem români”. Acesta a făcut parte din seria manifestărilor închinate sărbătoririi a 168 de ani de la Marea Adunare Naţională de pe Câmpia Libertăţii, din 3/15 mai 1848 desfășurate sub genericul „Sărbătoarea Libertăţii 2016”, și a avut ca scop promovarea specificului național și a identității naționale prin activităţi extraşcolare.

Concursul de recitare din lirica patriotică a fost organizat sub forma unui parteneriat educativ între Colegiul Naționconcurs blaj03al „I. M. Clain” Blaj, director, prof. Ioan Tomoiagă, ASTRA Blaj, Despărțământul ,,Timotei Cipariu”, președinte, prof. Silvia Pop și Muzeul de Istorie ,,Augustin Bunea”, director Simona Frâncu. Proiectul pune în valoare nu doar potenţialul artistic şi cultural al elevilor din ciclul liceal, ci urmărește în egală măsură formarea unei atitudini de respect faţă de cultura şi patrimoniul naţional românesc, creșterea interesului față de valorile naționale și dezvoltarea sentimentului de patriotism și mândrie națională prin raportare la însemnătatea Revoluției Române de la 1848.

Pentru ca participanții să se elibereze de emoții, elevele de la Colegiul Național ,,I. M. Clain”: Avram Bianca, Jeler Cristiana și Isailă Veronica au interpretat două cântece în memoria lui Avram Iancu, cel mai îndrăgit dintre conducătorii Revoluției pașoptiste – ,,Craiul munților” și ,,Iancu la Țebea”, iar Sârb Mădălina a prezentat un interesant material PPT ,,Avram Iancu și Blajul”.

concurs blaj02Concursul a avut o secțiune de recitare din lirica patriotică, juriul fiind format din: prof. Rodica Jeican (dir. adj.), prof. Silvia Pop, d-na Simona Frâncu, prof. Claudia Oancea-Raica și bibliotecar Maria Brad.

Laureații concursului: Premiul I – Frățilă Emilia și Isailă Gabriela Veronica (Colegiul Naț. ,,I. M. Clain”), Premiul II Barna Alina, Pataky Izabella, Urdă Roxana-Maria (Colegiul Naț. ,,I. M. Clain”) și Premiul III Botti Roxana Maria și Bîlea Andreea Florentina, prof. coordonator Maria Hațegan (Liceul Tehnologic Jidvei).

”La final, doamna profesoară Silvia Pop a încurajat tinerii să participe la cât mai multe manifestări artistice și culturale, care să trezească în noi sentimentul de patriotism, pentru că este o datorie nobilă să ne cunoaștem istoria și să ne cinstim eroii neamului”, a transmis Prof. Claudia Oancea-Raica, purtător de cuvânt al colegiului I.M. Clain Blaj. (A.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea