Un cetățean dorește să-și vândă imobilul, o casă cu patru camere, situat între Biserica Ortodoxă din Alba Iulia și Biblioteca Batthyaneum.
Potrivit reprezentantului firmei de imobiliare cu care s-a realizat contractul în vederea tranzacționării, proprietarul cere, pentru casă și un teren de 800 metri pătrați, suma de 180.000 de euro, negociabil.
Casa are patru camere și o anexă gospodărească și ar trebui reabilitată de viitorul proprietar. Totodată, poate fi și demolată deoarece nu este monument istoric.
Potrivit reprezentantului firmei de imobiliare, s-au dus negocieri intense cu o persoană care ar urma să dea un răspuns într-un timp determinat.
În apropiere se află Winner`s Club Țălnar și localul Fram`s, iar cu puțină imaginație și un buget considerabil imobilul ar putea fi transformat într-un local public.
Valoarea imobilelor din Cetatea Alba Carolina a crescut mult după ultimele investiții.
În Cetatea Alba Carolina există mai mulți proprietari, cei mai importanți fiind: Primăria Alba Iulia, Consiliul județean Alba, MApN, Arhiepiscopia Ortodoxă, IȘJ Alba și Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. (D.S.)
7 Comentarii
Sa fim seriosi, cum sa ceri 180.000 de euro pentru asa darapanatura.
pretul este exagerat de mare tinand cont de felul in care arata cladirea. nu se justifica in nici un fel.
Sa fim seriosi putea sa fie si terenul gol la banii astia…Cine cumpara crezi ca il intereseaza casa? Cel mai probabil o sa fie demolata si construit un restaurant sau cafenea in loc.
De cerut poti sa ceri cat vrei,dar cine da atatia bani?
Conform Legii 153/2011 privind masuri de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor.
Art. 1
(1) Detinatorii de orice fel ai cladirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de inchidere perimetrala, pun in pericol sanatatea, viata, integritatea fizica si siguranta populatiei si/sau afecteaza calitatea mediului inconjurator, a cadrului urban construit si a spatiilor publice urbane, in temeiul si cu respectarea legislatiei in vigoare privind calitatea in constructii si a prezentei legi, sunt obligati ca, din proprie initiativa, sa ia masuri de realizare a lucrarilor de interventie pentru reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor.
(2) Autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a elabora, organiza, monitoriza si controla realizarea programelor multianuale privind cresterea calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor prin reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei acestora, in concordanta cu planurile de urbanism si regulamentele locale aferente, aprobate in conditiile legii.
(3) In situatia in care detinatorii cladirilor prevazute la alin. (1) nu iau din proprie initiativa masurile de realizare a lucrarilor de interventie pentru reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor, autoritatile administratiei publice locale notifica acestora obligatiile care le revin in conditiile prezentei legi.
……
SANCTIUNI
– amenda de la 10.000 lei la 15.000 lei a primarilor care nu identifica si inventariaza cladirile prevazute la art. 1 alin. (1) si a detinatorilor acestora;
– amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei a primarilor care nu notifica detinatorii cladirilor inventariate.
– amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei detinatorilor cladirilor care nu iau masuri pentru repararea cladirilor.
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute se fac de catre prefect si institutiile abilitate.
Totusi, in tara asta de ce se mai fac legi daca nu le aplica nimeni?prevazute la alin. (1) nu iau din proprie initiativa masurile de realizare a lucrarilor de interventie pentru reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor, autoritatile administratiei publice locale notifica acestora obligatiile care le revin in conditiile prezentei legi.
……
SANCTIUNI
– amenda de la 10.000 lei la 15.000 lei a primarilor care nu identifica si inventariaza cladirile prevazute la art. 1 alin. (1) si a detinatorilor acestora;
– amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei a primarilor care nu notifica detinatorii cladirilor inventariate.
– amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei detinatorilor cladirilor care nu iau masuri pentru repararea cladirilor.
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute se fac de catre prefect si institutiile abilitate.
Totusi, in tara asta de ce se mai fac legi daca nu le aplica nimeni?
Conform Legii 153/2011 privind masuri de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor:
(1) Detinatorii de orice fel ai cladirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de inchidere perimetrala, pun in pericol sanatatea, viata, integritatea fizica si siguranta populatiei si/sau afecteaza calitatea mediului inconjurator, a cadrului urban construit si a spatiilor publice urbane, ….. sunt obligati ca, din proprie initiativa, sa ia masuri de realizare a lucrarilor de interventie pentru reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor.
(2) Autoritatile administratiei publice locale au obligatia de a elabora, organiza, monitoriza si controla ….. reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei acestora, in concordanta cu planurile de urbanism si regulamentele locale aferente, aprobate in conditiile legii.
(3) In situatia in care detinatorii cladirilor prevazute la alin. (1) nu iau din proprie initiativa masurile de realizare a lucrarilor de interventie pentru reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei cladirilor, autoritatile administratiei publice locale notifica acestora obligatiile care le revin in conditiile prezentei legi….
Cred ca e o greseala, este un zero in plus…..
Comentariile sunt oprite