FOTO. CARNAGIU la spitalul de psihiatrie din Săpoca: 4 morți și 9 răniți după ce un pacient a scăpat de sub control

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

CARNAGIU la spitalul de psihiatrie din Săpoca: 4 morți și 9 răniți după ce un pacient a scăpat de sub control

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât patru pacienţi şi i-a rănit grav pe alţii după ce a intrat în două saloane cu un stativ de perfuzie şi i-a lovit în cap. Loviturile au fost atât de puternice încât le-ar fi zdrobit capetele. O femeie a murit ulterior la spital, iar alte două sunt în comă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Maşina Serviciului de Medicină Legală Buzău a sosit, duminică, la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca pentru a prelua cadavrele celor trei bărbaţi care au murit pe loc în urma atacului. Legiştii urmează să stabilească exact modul în care au murit cei trei pacienţi atacaţi cu stativul de la perfuzie.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Curtea spitalului este înţesată de zeci de poliţişti şi jandarmi, care sunt coordonaţi de procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Potrivit IPJ Buzău, atacul a avut loc în jurul orei 3. ”În această dimineaţă, în jurul orei 03.30, un echipaj de poliţie, care se deplasase la o unitate medicală, în vederea internării unui buzoian, a imobilizat un bărbat ce se manifesta violent în curtea spitalului. De asemenea, cadrele medicale au sesizat faptul că bărbatul respectiv a rănit mai mulţi pacienţi internaţi în spital”, a transmis, duminică dimineaţă, IPJ Buzău.

Din informaţiile de până acum, bărbatul a început prin a-şi agresa colegii de salon, trei dintre aceştia murind. Ulterior, bărbatul a intrat într-un alt salon, un salon de femei, şi a atacat pacientele care se aflau acolo. Suspectul are 38 de ani şi a fost internat voluntar cu sevraj etilic.

Încă o femeie rănită în atacul de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca a murit la Spitalul Judeţean Buzău. Bilanţul incidentului a ajuns, astfel, la patru morţi şi nouă răniţi. Potrivit medicului şef de la UPU Buzău, Adrian Zoican, o femeie rănită în atacul de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca a fost declarată decedată, după ce medicii au resuscitat-o zeci de minute.

Femeia avea traumatisme severe la cap. Alţi doi bărbaţi sunt în comă, iar starea celorlalte şapte victime este ceva mai bună. Toate victimele ar urma să fie transferate la spitale din Bucureşti.

Trei dintre cele zece victime ale atacului de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău, sunt în comă, în cazul uneia dintre ele medicii efectuând manevre de resuscitare. Nouă dintre pacienţi au peste 60 de ani. Potrivit medicului Adrian Zoican de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău, trei dintre cele zece victime aduse duminică dimineaţă sunt în comă, cu traumatisme severe la cap.

Medicii buzieni iau în calcul transferarea victimelor la spitale din Bucureşti, întrucât Spitalul Judeţean nu dispune de medici neurochirugi şi de o secţie cu astfel de specializare. Toţi răniţii sunt persoane de peste 60 de ani, una singură având sub această vârstă. Victimele au probleme psihice, în general demenţă, ceea ce le-a împiedicat să reacţioneze în momentul atacului.

Potrivit unor surse medicale, tragedia s-a produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, judeţul Buzău. Unul dintre pacienţi a intrat cu un stativ de perfuzii în două dintre saloane şi a atacat pacienţii care se aflau acolo. Din primele informaţii, ar fi trei morţi şi zece răniţi grav. Dintre victime, trei sau patru ar fi suferit traumatisme cranio-cerebrale grave.

Atacatorul are 38 de ani şi este din Săgeata, judeţul Buzău, internat voluntar cu sevraj etilic. Polițiștii care au intervenit l-au prins pe atacator la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, și a existat o luptă cu forțele de ordine până când a fost imobilizat. Cercetarea la faţa locului este coordonată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei