Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ CÂMPENI: Un nou protest împotriva RMGC cu mesajul: ”Apusenii au stăpâni – Moții!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminică, 6 octombrie, zeci de locuitori din Câmpeni dar și din localitățile învecinate au ieșit din nou în stradă, la deja tradiționalul miting împotriva proiectului minier de la Roșia Montană, desfășurat la troița din fata Hanului Moților și finalizat cu un marș pe principalele străzi din oraș.

Vom protesta pentru ultima data in această locatie, urmând ca începând cu data de 13 octombrie să ne luăm înapoi locul nostru preferat: Piața Centrală de sub privirea neaoșă a lui Avram Iancu!. Avem un mesaj: APUSENII AU STĂPÂNI – MOȚII!!! Până când oamenii politici din România nu vor înțelege acest lucru, nu vom obosi, nu vom capitula, vom rămâne în stradă să protestăm pentru respectarea drepturilor noastre democratice”, au anunțat organizatorii.
––––––––––––

UPDATE: Cel de-al șaptelea protest împotriva proiectului de extragere a aurului de la Roșia Montană a fost ultimul care s-a desfășurat în parcarea Complexului „Tulnic”, organizatorii anunțând pentru duminica viitoare revenirea manifestațiilor la locul unde s-a desfășurat primul dintre ele, în centrul orașului, în fața statuii lui Avram Iancu.

Acesta a început cu puțină întârziere față de ora planificată și a durat aproximativ o oră și jumătate, până spre înserare, în total au participat sau doar au asistat de pe margine aproximativ 500 de persoane.

Protestul a fost coordonat de profesorul Daniel Burz, acesta anunțând faptul că alți  organizatori sunt plecați la București pentru a participa în această seară în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune prin care vor să explice țării ceea ce se poate întâmpla în Munții Apuseni în eventualitatea demarării acestui proiect.

În timpul protestului au vorbit printre alții și Sorin Sălăgean, patronul unei firme producătoare de mobilă din Câmpeni, cel care le-a explicat oamenilor cât de dezavantajos este contractul încheiat de statul român cu firma canadiană. Totodată a fost precizată și salutată susținerea protestelor din Câmpeni de câteva zeci de orașe din țară unde se desfășoară proteste în această seară.

După marșul prin oraș în timpul căruia s-au scandat o mulțime de lozinci care îndemnau participarea a câtor mai mulți oameni, protestatarii au revenit la locul de unde au plecat înainte de a se îndrepta spre casă. În încheiere, preotul Cristian Motora a rostit o rugăciune și o binecuvântare, profesorul Burz precizând opoziția Bisericii Ortodoxe Române față de acest proiect minier.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=400]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria

Ziarul Unirea

Publicat

în

Încă un telescaun la Șureanu: „Pătru III” va fi cea mai lungă instalație din zonă, de peste 2.300 de metri și a fost cumpărată second-hand din Austria Un nou telescaun urmează să fie instalat la Șureanu, iar pentru amplasarea instalației a fost solicitată emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. Instalație de transport pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea