Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO: Campania de prevenire ”Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria!” continuă în județul Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, continuă activităţile în cadrul campaniei de prevenire a infracţiunilor de tâlhărie ”Fii prudentă ! Poţi preveni tâlhăria !”, campanie iniţiată de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, în parteneriat cu Agenţia de publicitate Mercury 360.

În această săptămână, întâlnirile s-au desfăşurat în această săptămână în Alba Iulia şi Blaj, efectuându-sen informarea a peste 450 de angajate de la 5 societăţi comercial din aceste municipii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Astfel, şi în ultima săptămână, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiilor Municipale Alba Iulia şi Blaj au participat la 5 întâlniri cu angajate de la două societăţi comerciale din Alba Iulia ( S.C. Rekord S.A. şi S.C. IPEC S.A.) şi de la 3 societăţi comerciale din Blaj (S.C.M. Înfrățirea S.A, S.C. STM Electromecanica S.R.L. şi S.C. S.T.G. Switch Technologz Gunther S.R.L.).

Poliţiştii le-au oferit doamnelor şi domnişoarelor sfaturi, cu privire la măsurile preventive pe care trebuie să le adopte pentru a nu cădea victime ale infracţiunii de tâlhărie. Totodată au fost distribuite materiale informativ-preventive cuprinzând recomandări utile.

Până la finalul campaniei, poliţiştii vor fi prezenţi în municipiile Sebeş şi Aiud, în alte 3 societăţi comerciale care au angajate, preponderent, femei.

Iată câteva dintre recomandările pe care poliţiştii din Alba le adresează  femeilor, pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de tâlhărie:

– Fiţi prudentă cu persoanele care vă abordează sub diverse pretexte sau vor să vă distragă atenţia. Păstraţi întotdeauna o distanţă care să vă ofere siguranţă, în caz că acestea vor încerca să vă smulgă bijuteriile ori telefonul.

– Pe stradă, păstraţi-vă poşeta pe umăr, lipită de corp şi protejată cu braţul.

– Când vi se pare că vă urmăreşte cineva, verificaţi acest lucru traversând strada. Dacă persoana respectivă alege aceeaşi rută, îndreptaţi-vă spre o zonă aglomerată sau intraţi într-un magazin.

– Nu cumpăraţi produse cu provenienţă dubioasă, pentru a nu încuraja infractorii să-ţi continue activitatea ilegală.

 – Cereţi întotdeauna sprijinul poliţiei.

[nggallery id=9]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători

Bogdan Ilea

Publicat

în

Programul băncilor de Paște 2024: Ce orar de funcționare au CEC BANK, BCR, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, BRD și ING Bank de sărbători Mai multe bănci din România au un program special de interacțiune cu clienții în perioada sărbătorilor pascale.  CEC Bank CEC Bank a luat toate măsurile pentru ca, în zilele care sunt declarate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea