Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Bunicuță din Doștat, premiată de Primăria Sebeș la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

sofia-filip-100-de-aniJoi, 17 noiembrie 2016, primarul Municipiului Sebeş, Dorin Nistor, a oferit un premiu în valoare de 600 de lei, alături de o diplomă onorifică, doamnei Sofia Filip, la împlinirea venerabilei vârste de 100 de ani.

Doamna Sofia Filip s-a născut în data de 31 octombrie 1916, în localitatea Doştat, judeţul Alba. În anul 1950 a absolvit Şcoala Sanitară de Surori, la Bucureşti, dedicându-şi viaţa acestei nobile profesii. Astfel, în perioada 1950-1954 a fost soră medicală şefă la Spitalul Filantropia din Bucureşti, Secţia Pediatrie, iar în perioada 1954-1971 a ocupat aceeaşi poziţie de soră medicală şefă la Maternitatea din Sibiu, până la vârsta pensionării, în anul 1971.

Devotată profesiei, a pus suflet şi a oferit cu toată generozitatea gesturi de căldură umană tuturor micilor pacienţi pe care i-a îngrijit cu pricepere. A botezat un număr impresionant de nou născuţi, în special copii născuţi prematuri, pe care i-a condus pe calea firească a creştinării, în strânsă legătură cu convingerile sale de viaţă. Este o persoană credincioasă, care dedică zilnic timp rugăciunii, respectă ritualul postului ortodox. Ascultă cu plăcere radioul, pentru a trece mai uşor peste starea de sănătate precară, fiind aproape nevăzătoare; memoria şi starea sa mentală nu s-au lăsat erodate de trecerea timpului.

 „A fost un moment emoţionant să o cunoaştem pe doamna Sofia Filip şi să-i oferim simbolic un gest de consideraţie şi de preţuire, ca o recunoaştere pentru activitatea profesională pe care a desfăşurat-o şi pentru tot ceea ce reprezintă în viaţa familiei sale şi a societăţii. Astfel de oameni, animaţi de principii sănătoase de viaţă, au contribuit la construcţia societăţii româneşti, la consolidarea valorilor cum ar dreptul la viaţă, la sănătate, oferind compasiune şi afecţiune celor din jur, în special copiilor şi nou născuţilor. Doamna Sofia Filip este un model pentru persoanele din jurul său şi pentru noi, toţi. Îi transmitem urări sincere de sănătate şi zile senine!” , a declarat primarul Dorin Nistor.

[nggallery id=2999]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea