Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO Buget de aproape 500.000 de euro pentru Blaj aLive; În jur de 20 de formații vor concerta pe Câmpia Libertății în 5-6 iunie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Blaj aLivei15Blaj aLive 2015 are un buget de aproape 500.000 de euro, dintre care aproape 250.000 de euro sunt pentru onorariile artiștilor – în jur de 20 de formații, a precizat, joi, Codruța Vulcu, directorul general al Festivalului care va fi organizat pe Câmpia Libertății.

”Cei care sunt preocupați de industria muzicală știu că Manu Chao nu este un nume tocmai ieftin, la fel nu sunt nici cei de la Sunrise”, a precizat directorul festivalului în cadrul unei conferințe de presă, explicând apoi că dincolo de onorariile efective ale formațiilor foarte mult costă transferul lor, biletele de avion, cazările, mesele, producția efectivă etc. Codruța Vulcu a spus că prețul biletelor și al abonamentelor este mic și că sunt așteptați cel puțin 10.000 de oameni în fiecare zi.

Blaj aLivei03Cei care s-au hotărât să vină cu cortul vor putea campa începând de joi de la ora 12.00 și își vor putea strânge lucrurile până duminică la ora 12.00. Biletele sunt disponibile la prețul de 50 de lei pentru fiecare zi, 140 de lei pentru abonament cu preț camping și 90 de lei abonamentul pentru toate zilele de festival.

Câmpia Libertății este un loc foarte bun pentru organizarea unui festival, a mai spus Codruța Vulcu. Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a precizat că amplasamentul ar putea găzdui un eveniment de 50.000 de persoane.

Consiliul județean Alba și Primăria municipiului Blaj alocă câte 30.000 de euro pentru realizarea acestui festival.

Blaj aLivei05”De la an, la an, s-au făcut pași importanți. Suntem în asociere, trei parteneri: unul mare, doi mai mici. Promotorul, sufletul principal, inițiatorul proiectului este Bosch Rexroth. Printre parteneri se numără Consiliul județean și Primăria municipiului Blaj. Prin Blaj aLive punem în valoare Câmpia Libertății pentru că, în general, celelalte manifestări erau doar de interes local, nu erau de interes național sau internațional. Pentru Blaj, acest festival, este o oportunitate extraordinară. Eu cred că este un parteneriat public-privat eficient și corect, la nivel relațional. Pentru oamenii din Blaj și pentru agenții economici mă gândesc că este ca un ”boom”. Știți foarte bine, noi avem o mare problemă cu ceea ce înseamnă spațiile de cazare, dar, de la an, la an se vor inaugura pensiuni. Agenții economici se mișcă în funcție de direcția pe care o ia orașul (…) De la an, la an, mă simt un primar mult mai fericit când văd că lucrurile încep să se lege. Sperăm ca Blajul să fie iar o emblemă națională, regională cred că este deja”, a spus Gheorghe Valentin Rotar.

Blaj aLivei04Președintele Consiliului județean Alba, Ion Dumitrel, a felicitat inițiatorul evenimentului, Bosch Rexroth,  precizând că este un proiect cultural foarte important pentru această zonă a României.

Pregătirile de pe Câmpia Libertății au intrat în linie dreaptă, iar fanii muzicii sunt așteptați să se bucure de show-urile lui Manu Chao, Matisyahu, Sunrise, Avenue, UNKLE Sounds, Acid Pauli și mulți alții.

Blaj aLive le-a pregătit tuturor celor dornici de distracție și muzică bună un program special gândit pentru toate gusturile: în timpul zile, publicul se poate relaxa cu momente de lectură, jocuri și concursuri, în zona Cărturești sau poate asculta muzica Astronaut Kru sau Audio Fort.

Blaj aLivei26Seara, artiștii de pe Freedom Stage se vor întrece în a oferi cel mai bun show pentru public: vineri seara va concerta Ouzo Bazooka, Subcarpați, Sunrise Avenue, Matisyahu. Distracția se va muta pe scena electro unde vor mixa UNKLE Sounds, Acid Pauli și Let the Machines Do the Work. Sâmbătă, distracția continuă cu Coma, Guess Who, Șuie Paparude, Dubioza Kolektiv și se va încheia cu Manu Chao. După miezul nopții, petrecerea continuă la Scena Electro cu o petrecere by Kompakt Label.

Festivalul a ajuns la ediția a III-a.

[nggallery id=583]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea