Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Blăjenii se pot bucura, începând cu această săptămână, de inaugurarea unei punţi pietonale moderne peste Târnava Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările începute în urmă cu luni bune, de către administrația locală din Blaj, la o nouă punte pietonală care va face legătura între strada Clujului şi cartierele Veza, Berc, Ciufud şi satul Tiur, au fost finalizate cu succes.

Anunțul a fost făcut de către primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.Astfel, noua punte pietonală de pe râul Târnava Mare a fost dată în folosință în această săptămână.

„A fost o lucrare extrem de necesară pentru noi, care a costat peste 3,2 milioane de lei și care va deservi aproximativ 6.000 locuitori din cartierele Veza, Berc, Ciufud şi satul Tiur. Blăjenii beneficiază acum de o punte pietonală modernă, cu o suprafață din beton armat, cu parapeţi de protecţie și rampe de acces la ambele capete, o punte iluminată pe timpul nopții. Vechea punte, care se afla în stare de uzură avansată și care nu mai corespundea deloc rigorilor unui oraș pe care ni-l dorim european, a fost demontată”, derulat de administraţia publică blăjeană” a declarat pe pagina sa de facebook edilul „Micii Rome”.

Fosta punte pietonală, care a fost funcţională pe toată durata lucrărilor la noua pasarelă, a fost construită, de către Armată, după inundaţiile din anul 1977 şi se afla într-o stare avansată de degradare. Din această cauză oficialităţile locale au exclus din start orice reabilitare. Vechea punte, cu lungimea de 150 m şi lăţimea de 1,50 m, cu suprafaţa din lemn, era suspendată pe cabluri de oţel, ancorate în zona coronamentului digurilor de pe cele două maluri ale Târnavei Mari.

Noua punte pietonală a fost un obiectiv al proiectului „Blaj 2016-2020″, derulat de administraţia publică blăjeană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI Pensiunea Negrea din Ighiu a găzduit zilele trecute Conferința Județeană a Filialei „Avram Iancu” Alba a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, printre punctele aflate pe ordinea de zi numărându-se alegerea noii conduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea