Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba continuă proiectul „Voluntarii bibliotecii” și în 2020. Ce presupune activitatea de voluntar și care sunt condițiile de înscriere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba continuă proiectul „Voluntarii bibliotecii” și în 2020. Ce presupune activitatea de voluntar și care sunt condițiile de înscriere

Activitatea de voluntariat se adresează tuturor celor care au înţeles că o societate prosperă şi modernă este o societate în care fiecare persoană îşi aduce în mod voluntar contribuţia la dezvoltarea comunităţii în care trăieşte oferindu-şi în acest scop timpul, cunoştinţele, energia, deprinderile, talentele sau experienţa.

Începând din anul 2017, în cadrul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba funcționează cu succes proiectul 7.4 Voluntarii bibliotecii, proiect ce face parte din programul 7ADMINISTRAȚIA FUNCȚIONALĂ. Proiectul se adresează tuturor celor care iubesc cartea și lectura și care vor să se alăture echipei de bibliotecari, în implementarea unor activități de animație de bibliotecă cum ar fi: ateliere creative, cluburi de lectură, târg şi saloane de carte, festivaluri, colocvii, expoziţii, lansări de carte, reuniuni ştiinţifice, activităţi de ludotecă, activităţi de marketing şi PR, activităţi de promovare, întocmire de arhive foto, video şi de documente descriptive specifice proiectelor.

Proiectul 7.4 Voluntarii bibliotecii a respectat încă de la început principii ca nondiscriminarea, altruismul și egalitatea şanselor și a pornit la drum în iunie 2017 cu un număr de 10 voluntari de diverse vârste și profesii uniți de dorința de a se implica activ în viața bibliotecii și în dezvoltarea culturală a comunității. Rezultatele obținute, ca și prieteniile care s-au creat de-a lungul timpului, au condus la o creștere semnificativă a numărului de voluntari, astfel încât în anul 2018 au contribuit la buna derulare a activităților de animație de bibliotecă un total de 20 de voluntari.

Anul 2018 a fost și anul în care s-a cristalizat o grupă stabilă de voluntari, o adevărată echipă, formată din 14 membrii activi permanent. Cei 14 voluntari au continuat să activeze în proiectele Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și în cursul anului 2019, aducând plus valoare și un important aport la buna desfășurare a activităților în care au fost implicați. Aceștia, în ordine aleatorie, sunt: Pașca Diana, Vlonga Dragomir, Drimbe Adina, Radu Lucian, Boris Răvineală, Comeagă Teodora, Brad Ioan, Claudiu Simedru, Paul Nanu, Diana Mortură, Natalia Nicolae, Olivia Chirilă, Gabriela Țintea și Gabriela Măieruțiu.

Având în vedere buna colaborare dintre voluntari și personalul bibliotecii în toți cei trei ani de derulare al proiectului 7.4. Voluntarii bibliotecii, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a decis continuarea proiectului, motiv pentru care lansează și în anul 2020 un apel de recrutare de voluntari, în condițiile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activității de voluntariat în România.

Cei interesați sunt rugați să depună o cerere de înscriere la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în care vor specifica: numele, prenumele, profesia, datele de contact (nr. de telefon, e-mail), C.V., copie după buletin și proiectele în care ar dori să activeze. Cererea poate fi depusă la sediul central al bibliotecii din Alba Iulia, str. Trandafirilor, nr. 22 sau la adresa de E-mail [email protected].


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea