Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Beneficiarii din trei locuințe maxim protejate pentru persoane adulte cu dizabilități din Alba, excursie la Târgu Mureș: Au vizitat Grădina Zoologică și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Recea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beneficiarii din trei locuințe maxim protejate pentru persoane adulte cu dizabilități din Alba, excursie la Târgu Mureș: Au vizitat Grădina Zoologică și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Recea

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat miercuri, 9 iulie, o excursie memorabilă la Târgu Mureș, destinată beneficiarilor din trei locuințe maxim protejate pentru persoane adulte cu dizabilități: Locuința Maxim Protejată nr. 5 Sfânta Elena Pianu de Jos, Locuința Maxim Protejată nr. 10 Cricău și Locuința Maxim Protejată nr. 16 Alba Iulia. Această excursie le-a oferit acestor oameni minunați ocazia de a ieși din rutina lor zilnică, de a explora frumusețea locurilor vizitate și de a socializa.

Primul popas al excursiei a fost la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, unde beneficiarii au fost încântați de diversitatea animalelor, de la lei și zebre până la maimuțe și păsări exotice. Plimbarea printre adăposturile animalelor a fost o sursă de bucurie și uimire, mai ales pentru cei care au vizitat pentru prima dată o grădină zoologică.

După această experiență plină de aventură, grupul s-a îndreptat către un restaurant local din Târgu Mureș. Aici, au avut ocazia să se bucure de un prânz delicios într-un ambient călduros și primitor. Mâncărurile tradiționale și atmosfera plăcută au creat contextul perfect pentru conversații și râsete. Pentru mulți dintre beneficiari, masa de prânz a fost și o ocazie de reîntâlnire și de întărire a legăturilor de prietenie create în anii trecuți.

Excursia a continuat la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Recea. Participanții au fost profund impresionați de arhitectura mănăstirii și de frescele religioase care împodobesc interiorul bisericii. A fost un moment de liniște și reflecție, în care fiecare a avut ocazia să-și regăsească liniștea sufletească.

„Întreaga experiență ne-a reamintit de importanța incluziunii și a accesului universal la activități educaționale și recreative, subliniind că frumusețea și lecțiile naturii sunt accesibile tuturor celor care doresc să le descopere”, a declarat Georgiana Șulutiu, asistent social pe cele trei locuințe maxim protejate.

„Această excursie a fost o experiență memorabilă pentru toți cei implicați. Bucuria de a explora locuri noi, de a se întâlni cu prieteni vechi și de a crea amintiri frumoase a fost evidentă pe chipurile tuturor participanților”, a subliniat Andrada Petric, terapeut ocupațional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani

Bera Larisa

Publicat

în

Doliu la Consiliul Județean Alba: Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani Este doliu la Consiliul Județean Alba. Camelia Lazăr, angajată a instituției, a încetat din viață la doar 49 de ani. „𝐷𝑟𝑎𝑔𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆ 𝑐𝑜𝑙𝑒𝑔𝑎̆, 𝐶𝑎𝑚𝑒𝑙𝑖𝑎 𝐿𝑎𝑧𝑎̆𝑟, 𝑛𝑒-𝑎 𝑝𝑎̆𝑟𝑎̆𝑠𝑖𝑡 𝑎𝑠𝑡𝑎̆𝑧𝑖 𝑑𝑒 𝑑𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑎𝑡̧𝑎̆, 𝑙𝑎 𝑑𝑜𝑎𝑟 49 𝑑𝑒 𝑎𝑛𝑖. 𝐶𝑎𝑚𝑖 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea