Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

FOTO | Beneficiarii din trei locuințe maxim protejate pentru persoane adulte cu dizabilități din Alba, excursie la Târgu Mureș: Au vizitat Grădina Zoologică și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Recea

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Beneficiarii din trei locuințe maxim protejate pentru persoane adulte cu dizabilități din Alba, excursie la Târgu Mureș: Au vizitat Grădina Zoologică și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Recea

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a organizat miercuri, 9 iulie, o excursie memorabilă la Târgu Mureș, destinată beneficiarilor din trei locuințe maxim protejate pentru persoane adulte cu dizabilități: Locuința Maxim Protejată nr. 5 Sfânta Elena Pianu de Jos, Locuința Maxim Protejată nr. 10 Cricău și Locuința Maxim Protejată nr. 16 Alba Iulia. Această excursie le-a oferit acestor oameni minunați ocazia de a ieși din rutina lor zilnică, de a explora frumusețea locurilor vizitate și de a socializa.

Primul popas al excursiei a fost la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, unde beneficiarii au fost încântați de diversitatea animalelor, de la lei și zebre până la maimuțe și păsări exotice. Plimbarea printre adăposturile animalelor a fost o sursă de bucurie și uimire, mai ales pentru cei care au vizitat pentru prima dată o grădină zoologică.

După această experiență plină de aventură, grupul s-a îndreptat către un restaurant local din Târgu Mureș. Aici, au avut ocazia să se bucure de un prânz delicios într-un ambient călduros și primitor. Mâncărurile tradiționale și atmosfera plăcută au creat contextul perfect pentru conversații și râsete. Pentru mulți dintre beneficiari, masa de prânz a fost și o ocazie de reîntâlnire și de întărire a legăturilor de prietenie create în anii trecuți.

Excursia a continuat la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Recea. Participanții au fost profund impresionați de arhitectura mănăstirii și de frescele religioase care împodobesc interiorul bisericii. A fost un moment de liniște și reflecție, în care fiecare a avut ocazia să-și regăsească liniștea sufletească.

„Întreaga experiență ne-a reamintit de importanța incluziunii și a accesului universal la activități educaționale și recreative, subliniind că frumusețea și lecțiile naturii sunt accesibile tuturor celor care doresc să le descopere”, a declarat Georgiana Șulutiu, asistent social pe cele trei locuințe maxim protejate.

„Această excursie a fost o experiență memorabilă pentru toți cei implicați. Bucuria de a explora locuri noi, de a se întâlni cu prieteni vechi și de a crea amintiri frumoase a fost evidentă pe chipurile tuturor participanților”, a subliniat Andrada Petric, terapeut ocupațional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Final de sezon 2024 pentru pilotul albaiulian Tudor Pop: „Am dat multe lupte, atât interioare cât și contra cronometrului”

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Final de sezon 2024 pentru pilotul albaiulian Tudor Pop: „Am dat multe lupte, atât interioare cât și contra cronometrului” Pilotul albaiulian de raliu, Tudor Pop, a trecut linia finalului de sezon 2024 împărtășind în mediul public ce a însemnat acest an pentru el, ce provocări a întâmpinat precum și care sunt planurile lui pentru viitor. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea