Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO. Ben Southall, câștigătorul „celui mai bun job din lume“ și frumoasa lui soție au vizitat Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ben Southall, câștigătorul „celui mai bun job din lume“, și frumoasa lui soție, Sophee, au ajuns la Alba Iulia unde au vizitat, marți, mai multe obiective turistice din Cetatea Alba Carolina, între care Sala Unirii, Muzeul Principia și Muzeul Național al Unirii.

Omul cu cel mai bun job din lume“ va vizita și fostul Palat Babilon, în care functionează acum Muzeul Național al Unirii și care adăpostește artefacte fascinante;  Sala Unirii (n.a. aici s-a hotărât Unirea Transilvaniei cu România în 1918); Muzeul roman „Principia“, în care sunt valorificate urmele Principiei castrului roman de la Apulum (n.a. clădirea Comandamentului Legiunii a XIII –a Gemina).

Ben Southall a ajuns celebru, după ce a reușit să câstige competiția pentru ocuparea „celui mai bun job din lume“, organizată în anul 2009 de Oficiul de Turism din Queensland (Australia), în scopul promovării turistice a insulelor din Marea Marea Barieră de Corali.  După terminarea contractului, britanicul a rămas la antipozi.

De atunci, călătoreşte în întreaga lume, ca jurnalist de turism, blogger, organizator de expediții neconvenționale.

Ben Southall a ajuns, alături de soția sa, Sophee, la Alba Iulia. Este prima vizită pe care o fac în România.  Străinii vor să descopere, în perioada 22 mai – 1 iunie, ce are aparte acest colț de lume, a cărui slogan turistic este „Cealaltă Capitală“ a României.

Câștigătorul „celui mai bun job din lume“ are ocazia să descopere la fața locului zestrea culturală, materială și imaterială adăpostită între zidurile Cetății Alba Carolina, să cutreiere cea mai mare Cetate din România în lung si-n lat, să bată traseele turistice la pas, să admire elementele de arhitectură cu care sunt înzestrate porțile Cetății, să descopere Catedrala Romano-Catolică (n.a. edificiu cu elemente constructive și decorative specifice stilurilor romanic, gotic, renascentist si baroc), să pășească pe urmele Regilor României Mari, Ferdinand și Maria, în Catedrala în care s-au încoronat în 1922.

„Arta cu cei mai mulți adepți rămâne totuși arta culinară“, spune un aforism. Ben Southall și soția sa și-au propus să-i aducă Cetății Alba Carolina o „ofrandă“ dulce: prăjitura Cetății, după o rețetă la care și-au adus contribuția.

Străinii vor să vadă cea mai mare Cetate din România și de la înălțime. Și nu cu ajutorul dronei, ci din motodeltaplan.

Ben Southall vrea să descopere pe pielea lui ce însemna o luptă între daci și romani. Nu știm, încă, ce tabără va alege, dar cu siguranță va participa la spectacolele de reconstituire istorică, puse în scenă de Garda Romană (n.a.trupele de re-enactment ale Muzeului Național al Unirii: Legiunea XIII Gemina, Lupii Apoulonului, Ludus Apulensis și Magna Namesis), în zona Porții a IV-a a Cetății.

Cum se poate face o „punte“ culturală între națiuni? Prin teatru, propune Ben Southall, care vrea să prezinte publicului din Alba Iulia o piesă în colaborare cu grupul Skepsis.

Om al recordurilor de felul lui, Ben și-a propus să atingă unul și la Alba Iulia: să facă nu mai puțin de 100 de tururi ale șanțurilor fortificației pe bicicletă.

Ben va pedala și pe „Transalpina de Mamut“ (n.a una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania), va ajunge în Parcul Dendrologic (n.a.o minune peisagistică a Transilvaniei) și Parcul de aventură din zona Mamut, colina care străjuiește Alba Iulia la apus.

Aventurierul, după cum se autointitulează, va explora, alături de soția sa, și alte locuri care întregesc Alba Iulia ca destinație turistică: Ghețarul Scărișoara (n.a. al dolilea ghețar ca mărime din România), Rimetea, Cheile Râmețului, Râpa Roșie, Lacul Iezer, Transalpina, Valea Frumoasei, Salina Turda. Străinii vor participa și la degustări de vinuri la Castelul Bethlen-Haller din Cetatea de Baltă, dar și la cramele de la Țelna și Bucerdea Vinoasă.

Ce câștigă Alba Iulia ca notorietate internațională, în urma vizitei lui Ben Southall si a sotiei sale în Alba Iulia?  În primul rând, străinii vor face o documentare solidă la fața locului, care să le permită ulterior să promoveze Alba Iulia ca destinație turistică la nivel internațional.  Orașul va fi prezentat pe renumitul blog „Best Life in the World“, alături de destinații turistice internaționale de top. Este doar unul dintre canalele online pe care scriu Ben Southall si soția sa. În plus, povești interesante despre Alba Iulia și împrejurimi, însoțite de imagini profesionale vor „popula“ și conturile lui Ben Southall si Sophee Smiles de pe Facebook, Twitter, Instagram, care sunt în atenția internauților din întreaga lume. Ben Southall are și colaborări cu canale Tv, precum Național Geographic, BBC, Travel Channel, NASA, Channel 7 etc.

Câștigătorul „celui mai bun job din lume“ va susține o conferință la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia, dar și ateliere în care va împărtăși din experiența pe care o are în promovarea turistică prin marketing digital.

Prezența lui Ben Southall la Alba Iulia este organizată în cadrul proiectului „Conținut digital generat de utilizatori, Social-Media și instrumente digitale pentru creșterea capacității managementului urban – Orașe interactive (Digital, Social Media and user generated – Content boosting Urban Management – INTERACTIVE CITIES)“, în care Municipiul Alba Iulia are calitatea de partener.

În România, Ben și soția sa vor mai vizita Castelul Bran și Casa Poporului.

FOTO Ionuț Văidean

Sursa Viziteazaalbaiulia.ro

[nggallery id=4020]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile

Unirea Ziarul

Publicat

în

Nu contează cine votează, contează cine numără voturile Mare e grădina… alegerilor. Dacă nu luăm în seamă acei lăudătorilor plătiți, ar trebui să lăsăm pentru o dată ulterioară enumerarea efectelor negative sau pozitive ale unei alianțe, mai ales în perioada pre-electorală. Oricum, efectele unor astfel de alianțe pot fi și puțin benefice, de natură să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea