Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Aventură EXTREMĂ în Cetatea Alba Carolina, la zeci de metri înălțime cu BALAURUL DIN TRANSILVANIA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aventură, adrenalină, curaj, pasiune. Acestea sunt cuvintele care îl caracterizează cel mai bine pe Transylvania Dragon, Flaviu Cernescu, românul care a reușit să uimească o întreagă țară cu demonstrațiile de slackline desfășurate în cele mai inedite locuri. De data aceasta temerarul sportiv va descoperi o bucată bună și frumoasă de istorie românească. El ajunge la Alba Iulia.

 

DCIM102GOPROPotrivit lui Georgeta Petrovici, unuol dintre organizatorii evenimentului, “sâmbătă, 18 octombrie, după-amiază la ORA 15.30, chiar în fața Santul de Vest, din fața Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia, unul  din cele mai încărcate cu istorie locuri din România, Flaviu Cernescu va fi protagonistul unei experiențe extraordinare, suspendat la înălțime, pășind pe o coardă lată de numai doi centimetri, desculț.

 

XXX

80 de metri înălțime, 45 de metri distanța de slackline. Acesta este noul record național stabilit de Flaviu Cernescu, după ce a reușit incredibila performanță la Turnurile Gemene de la UCM Reșița. După ce a uimit Timișoara cu o reprezentație de slackline în plin centru al orașului, între două clădiri emblematice pentru urbea de pe Bega (Teatrul Național și Hotel Timișoara), Balaurul din Transilvania, împreună cu regizorul proiectului, Sabin Dorohoi au făcut o încercare senzațională la Reșița, care s-a transformat într-un succes de proporții. A urmat apoi experiența dintre tancuri la Arsenal Park Orăștie, în care Flaviu  a urcat și pe coardă și pe monociclu.

 

timisoara Balaurul din Transilvania(2)Cel mai palpitant film documentar al anului, regizat de bănățeanul Sabin Dorohoi, îl are protagonist pe cunoscutul slackliner Flaviu Cernescu, omul care a uimit o lume întreagă cu spiritul său de aventură și curajul dus la extrem. După Timișoara, Reșița, Cascada Bigăr, Herculane, Orăștie, săptămâna aceasta sportivul și întreaga echipă de filmare, ajung la Alba Iulia.

 

Programatorul IT Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai curajoşi bãnãţeni pasionaţi de sporturi extreme, va merge pe coardã deasupra unor edificii reprezentative din  Transilvania şi Banat. Pentru ca reţeta aventurii sã fie completã, cea mai mare parte a drumului va fi fãcutã pe un monociclu! În drumul sãu sportivul extrem se va întâlni cu oameni interesanţi, descoperind istoria şi tradiţiile locurilor.

                                                                 

Viitorul documentar este  filmat între 10 şi 26 octombrie, iar echipa va parcurge practic întreg Banatul şi Transilvania, filmând o parte din cele mai renumite obiective turistice. Cum filmul presupune acrobaţii spectaculoase la înãlţimi ameţitoare în multe locuri publice ale marilor oraşe din Transilvania şi Banat, cu siguranţã vor fi mulţi oameni curioşi sã asiste la “eveniment”.

 

Filmul va fi produs de Western Transylvania Studios, cea mai tânără casã de producţie din vestul țãrii şi e regizat de Sabin Dorohoi, bãnãţean la origine, cu peste 35 de nominalizãri şi premii internaţionale. Din cele 13 filme de scurtmetraj realizate, ultimele cinci (“Ghela” , “Visând la Galapagos” , “Clopotul”, “Fata din Transilvania” şi “Calea Dunãrii”) i-au adus cele mai multe distincţii internaţionale la festivaluri de film precum cele din Palm Springs, Reykjavic, Geneva, Chicago, TIFF, Roma, Regensburg, Sardenia şi la Festivalul de film Est European din Hollywood.

 

Mai multe detalii despre proiectul acestui film inedit de promovare a României, precum şi câteva filmuleţe foarte scurte de anunţare a viitorului documentar, se pot gãsi pe site-ul oficial: www.transylvaniadragon.com. Pentru toţi cei care vor sã încurajeze echipa în acest demers pozitiv, optimist şi fãrã precedent, îi rugãm sã susţinã realizatorii cu un LIKE şi un SHARE al paginii de Facebook: www.facebook.com/transylvaniadragonmovie

 

Fotografii: © Adrian Pîclișan 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea