Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Avansări în grad pentru 48 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 1 august a.c., la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba s-a desfăşurat ceremonia militară organizată cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a 48 de cadre ale unităţii. Acestea au îndeplinit condiţiile prevăzute de Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare, iar noile grade au fost înmânate de inspectorul şef, domnul colonel Itu Felician.

Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost înaintaţi în gradul următor 4 ofiţeri, astfel:

– în grad de locotenent colonel – 2 ofiţeri ( locotenent colonel Bara Flavius Cornel si locotenent colonel Dragoi Marius );

– în grad de maior – un ofiţer ( Maior Vinţ Flavius);

– în grad de căpitan – 1 ofiţer ( căpitan Tric Ioan );

Totodată, prin Ordin al Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba, un maistru militar şi 43 de subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor, astfel:

– 1 maistru militar clasa a III-a la gradul de maistru militar clasa a II-a ;

– 6 subofiţeri de la gradul de plutonier adjutant la gradul de plutonier adjutant şef

– 20 de subofiţeri de la gradul de plutonier major la gradul de plutonier adjutant;

– 13 de subofiţeri de la gradul de plutonier  la gradul de plutonier major;

– 4 subofiţer de la gradul de sergent major la gradul de plutonier.

Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Afacerilor Interne de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. Activitatea s-a finalizat prin intonarea Imnului Naţional al României.

În fiecare an, la data de 1 august se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul în grad în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie). În anul 2013, 92 de cadre ale unităţii au fost înaintate în gradul următor, la termen. Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale a României, pentru merite deosebite, doi ofiţeri şi 4 subofiţeri au fost recompensaţi cu înaintarea în grad înainte de expirarea stagiului minim. Anul acesta, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române,  5 subofiţeri au fost recompensaţi cu înaintarea în grad înainte de expirarea stagiului minim”, a precizat ofiţerul de Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul, Maiorul  Jurcoveţ Cosmin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea