Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO| „Aur” din cuprul românesc: Ministrul Economiei își dorește extinderea activității CupruMin Abrud prin crearea unei unități de prelucrare, până la produsul finit

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

„Aur” din cuprul românesc: Ministrul Economiei își dorește extinderea activității CupruMin Abrud prin crearea unei unități de prelucrare, până la produsul finit

Prezent la o conferință de presă care a avut loc la sediul Partidului Social Democrat Alba, la finalul unei vizite desfășurate în județul nostru, Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit despre oportunitățile de extindere a extragerii și procesării minereului de cupru care se găsește în Munții Apuseni.

Mai mult, ministrul Spătaru a transmis faptul că se urmărește procesarea concentratului de cupru, prin constituirea unei unități de prelucrare, până la produsul finit, ca parte a CUPRU MIN SA Abrud.

Prin aceste acțiuni, așa cum a notat și acesta, se va urmări crearea de noi locuri de muncă în Apuseni, extinderea capacității de producție și, nu în ultimul rând, veniturile generate vor crește, ca rezultat dorit.

În contextul crizei actuale care se desfășoară nu doar la granițele țării noastre, prin prisma conflictului armat din Rusia și Ucraina, cât și la nivel intern, din cauza creșterilor masive ale prețului materialelor de construcții și a materiei prime în principal, ministrul Florin Spătaru a declarat că se dorește utilizarea resurselor naturale de care munții noștri dispun, în cel mai eficient și profitabil mod, deoarece există în acest moment și oportunități, nu doar obstacole, în acest moment.

CUPRU MIN SA Abrud este o societate înființată cu scopul valorificării zăcământului de minereu cuprifer de la Roşia Poieni și având ca obiectiv asigurarea necesarului de cupru pentru economia românească. Compania este cea mai mare exploatare de cupru la suprafaţă, din România.

Sursa foto: deputatul Tuhuț Radu Marcel, facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea